miércoles, 30 de junio de 2010

Comarques del nord


ESQUERRA UNIDA CRITICA LA FALTA DE PREVISIÓ DEL CONSELL EN EL TRACTAMENT DE RESIDUS

Marina Albiol, diputada d'EUPV, assegura, segons el consell, que els dos futurs abocadors no tenen a dia d’avui les llicències mediambientals i no estaran en funcionament fins l’estiu de 2011. “Amb la justificada negativa de les comarques alacantines de rebre el nostre fem, i el tancament de l’abocador de Vilafranca és el salves qui puga per a les nostres comarques”.

En resposta a les preguntes registrades per la diputada d’Esquerra Unida, el Consell reconeix que les plantes de la Vall d’Uixó i de Cervera, no estaran en funcionament fins a l’ estiu de l’any 2011, i estaran ubicades la primera en la Partida Cervera, i la segona en la Partida Lo Pou de la Figuera.

La portaveu d’Esquerra Unida a les comarques del nord, considera “intolerable” la resposta del Consell sobre els abocadors de residus urbans de la Vall d’Uixó i de Cervera, “això vol dir més d’un any sense solucions factibles” i demana “responsabilitats polítiques al Consell per una gestió “tan desastrosa per als ciutadans i ciutadanes de Castelló” i afegeix, “més encara, perquè després d’anys i anys de retard encara no tenen la llicència mediambiental pertinent”.

La representant d’esquerres critica que no hi ha planificació, sols improvisació, “amb l’abocador de Vilafranca tancat aquest estiu, i sense infraestructures alternatives fins al 2011, què farem amb els residus urbans que generen les nostres poblacions en constant creixement, el Consell no dona solucions viables, això és el salves qui puga de cada municipi”.

La diputada considera que els ajuntaments d’Alacant estan en tot el dret de negar-se a rebre el fem que generem a Castelló, “els residus , per principi, han de ser tractats a la mateixa comarca on es produeixen”, i finalitza, “si ací no és possible és per la incompetència i la falta de previsió del Partit Popular i del Consell, estan generant una guerra del fem entre províncies que mai devia haver començat”.

Castelló, 30 de juny del 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario