sábado, 12 de junio de 2010

Comarques del Nord

EUPV CONSIDERA MOLT GREU QUE EL CONSELL NO PERMETA FER LA PREINSCRIPCIÓ DE MEDICINA A LA UJI

Marina Albiol, diputada d'EUPV, critica que no s’havia vist mai un atac a la universitat pública, com el que està sofrint per part de Font de Mora la UJI amb els estudis de medicina i infermeria. “És impresentable que els alumnes no puguen fer la preincripció a la pàgina web de conselleria”.

Albiol considera molt greu que des de la Conselleria d'Educació no es permeta a la UJI fer la preinscripció de Ciències de la Salut per al curs acadèmic vinent, “sense cap motiu que ho justifique i sense que hagen donat cap explicació”.

La diputada considera tota la política del Consell amb la UJI un atac a l'educació pública i considera que no tot el mon pot permetre's el luxe de pagar una matrícula a la CEU, “s’està marginant a possibles estudiants per raons econòmiques”.

Per a la representant d'esquerres des de les institucions valencianes s’està fent “competència deslleial amb la universitat pública, tot el món sap que si la UJI no imparteix l'any que ve medicina, aquells que vulguen estudiar medicina no tindran cap altra opció que anar a la CEU, de caràcter privat”.

La diputada d’Esquerra Unida afirma que mentre les universitats privades portades a Castelló pel PP, “tenen aprovats ja els plans d'estudi, la VIU, té magisteri, i la CEU, medecina, la UJI ha de veure com l'escamotegen els diners i molt probablement no puga impartir l'any que ve medicina”. “Per al Consell existeixen dues vares de mesurar, una per la privada i l’altra pel sector públic” sentència.

Albiol recorda que mentre la universitat pública en el nostre país, veu retalleu els seues inversions per part del Consell i té problemes per a finançar els seus plans d’estudis, el sector privat gaudeix de totes les benediccions possibles. “La seua única intenció és protegir i estimular l'educació privada, i en suma l'empresa privada, d'on procedeixen i a on tornaran quan acaben el seu mandat, per a ells el sector públic no és més que un calaix de diners que cal repartir entre els interessos privats, als que pertanyen o estan vinculats”.

Castelló, 12 de juny del 2010

GABINET DE PREMSA D´ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario