domingo, 13 de junio de 2010

Comarques del Nord

Esquerra Unida presenta mocions en els ajuntaments en contra dels bous als carrer, les corregudes i els maltractaments dels animals

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, explica que aquestes mocions proposen la declaració dels municipis com “amics dels animals i respectuosos amb els seus drets. Demanem que les poblacions valencianes es convertisquen en localitats antitaurines, contràries a la pràctica de les corregudes de bous i a l’exercici de qualsevol tipus de violència contra els animals que els puga ocasionar estats d’ansietat, por, maltractament, patiment o qualsevol dany físic o psicològic”, avança.

La moció que Esquerra Unida està presentant en tots els ajuntaments del País Valencià aquestes mocions que demanen no celebrar corregudes de bous ni altres espectacles on es produïsca la mort o es cause estrès psicofísic a un animal. A més planteja que les places de bous del País Valencià es convertisquen en equipaments públics o tinguen altres finalitats.

Albiol anuncia que Esquerra Unida també sol·licitarà a les Corts la modificació de l’actual llei de protecció dels animals “perquè es prohibisca la tauromàquia en totes les seues formes, així com qualsevol espectacle que cause patiment als animals”.

Esquerra Unida portarà aquesta petició no sols a les Corts Valencianes, també a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. “Més de 80 municipis de l’Estat ja s’han declarat favorables als drets dels animals i creem necessari fomentar des dels consistoris els valors de respecte cap a la naturalesa i els éssers vius, la cura del mediambient, i que aquestos espectacles no estan en concordança amb el respecte i la convivència i contribueixen a fomentar una educació contrària al respecte a la vida en totes les seues formes i expressions, fomentant la cosificació dels animals”, descriu la proposta.

València, 13 de juny del 2010

GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA


No hay comentarios:

Publicar un comentario