domingo, 13 de junio de 2010

Colectivo de Nules

LAMENTEM QUE EL PSOE RECOLZE ELS PRESSUPOSTOS ANTISOCIALS DEL PP.

Finalment el plenari de Nules ha aprovat el Pressupost Municipal per al 2010 gràcies als vots del PP i l´abstenció complaent i còmplice del PSOE. Estrany bipartidisme disfressat de pressumpta responsabilitat. Teatre de l´absurd. La veritat és que el pressupost arriba molt tard (a meitat d´any) i simplement respon punt per punt als objectius polítics del PP. Objectius que res tenen a vore amb les necessitats i aspiracions bàsiques de la ciutadania. És per això que EU no entén el recolzament del PSOE a un pressupost antisocial, de dretes, que no dóna respostes davant la crisi, que malbarata els diners públics, i que continua en la línia de menyspreu i destrucció dels serveis públics. Uns comptes que en definitiva només serveixen per a que res canvie, i per a que el PP seguisca amb les seues coses de sempre.
EU sempre ha considerat que Nules necessita un canvi substancial, des de les arrels, de la forma de fer política i gestionar les qüestions que afecten al nostre municipi i als seus ciutadans. El Pressupost municipal és sense dubte la principal ferramenta des de la qual es pot operar eixe canvi necessari i democràtic. Lamentablement, els pressupostos del PP, recolzats pel PSOE, segueixen el mateix camí de sempre, allunyant encara més als que governen de la realitat social dels ciutadans i ciutadanes, d´aquells als que suposadament representen.
EU, que evidentment va votar en contra del projecte de la dreta, considera que l´equip de govern del PP, amb la col·laboració inestimable del PSOE, ha decidit que no és necessari un major esforç pressupostari per articular polítiques d´ocupació i que no cal augmentar significativament les despeses de serveis socials; que no fa falta rebaixar els salaris de l´alcalde i de la resta d´alliberats polítics; que poden seguir amb la seua política de protocol, propaganda, traca i conffeti; que és convenient seguir “regalant” els serveis públics a les empreses privades; que no corre pressa el centre de dia i la nova escola infantil; que la participació ciutadana només és una abstracció...; que en definitiva no cal atendre les propostes d´EU quan planteja canvis fonamentals al respecte. Resulta evident que el PP, gràcies al PSOE, continuarà amb la seua forma de fer política, actuant com si no estiguérem passant una de les majors crisis dels darrers decennis. Com si res passara.
EU, davant del pressupost del PP, apuntalat pel PSOE, planteja coses ben diferents: una nova forma de gestionar allò públic des d´una participació ciutadana real. Així, per exemple es podria haver produït un estalvi important amb la reducció de les despeses de publicitat, propaganda i protocol. De la mateixa manera, considerem que la recuperació de serveis que ara estan en mans privades, com la neteja viària, crearia més ocupació que la que ara genera, ocupació que deuria sumar-se a un major compromís amb la contractació de desocupats per a la realització de treballs d´interés general, i amb les polítiques d´inserció i formació. Paral·lelament EU va proposar la creació d´un banc d´aliments gestionat conjuntament pels serveis socials municipals, Càritas i Creu Roja. Una mesura que dotada suficientment podria donar resposta a les famílies més necessitades. Només són alguns exemples diferenciadors. Ni una sola de les propostes d´EU ha sigut atesa, i els mecanismes de conformació del pressupost han estat completament obscurs, com sempre.
Per a nosaltres, la clau d´un pressupost municipal està en com, i en què, es gasten els diners públics. Això és el que es decidia en la votació del projecte del PP. El PP i el PSOE ja han aconseguit allò que volien. Han deixat de costat a la ciutadania i damunt parlen de responsabilitat,
diàleg, i compromís amb el poble. Tot un exercici de cinisme. Per què?.




No hay comentarios:

Publicar un comentario