sábado, 26 de junio de 2010

Colectivo de Nules


MOCIÓ HOMENATGE A JOSÉ SARAMAGO

L’escriptor portuguès José Saramago, Premi Nobel de Literatura el 1998, morí el passat 18 de juny als 87 anys al municipi de Tías, de Lanzarote.
Saramago, intel·lectual que sempre defensà allò que creia més just, compromès amb els més desfavorits, mai deixà de creure en els valors de la justícia, la llibertat i la solidaritat.
Home coherent en la seua forma d’escriure i de pensar, per això deien d’ell que “escrivia com era”, ha estat i és un referent de les generacions més joves. I açò ho aconseguí no sols mitjançant la literatura sinó també amb el compromís per les causes justes.
Militant comunista des de la clandestinitat, lluità contra la dictadura d’Antonio Salazar i participà en la revolució dels clavells que va portar la democràcia a Portugal.
Vivia a Lanzarote des que el govern portuguès vetà la seua obra L’evangeli segons Jesucrist. Crític amb la societat actual i amb les desigualtats, sempre estigué al costat dels més dèbils: denuncià la guerra d’Irak, recolzà a l’activista saharaui Aminatu Haidar quan passà la vaga de fam en l’aeroport de Lanzarote, defengué al poble palestí, però, sobretot, defensà els drets humans.
La seua mort suposa una gran pèrdua per a la literatura i en general per al món de la cultura.
ACORDS:
L’Ajuntament de Nules fa un reconeixement a la figura de l’escriptor José Saramago, tant per la seua obra literària com pel seu compromís polític i social.
El Ple aprova la designació d’un carrer/plaça en homenatge a la memòria de José Saramago.
Donar trasllat d’aquest acord a l’Ajuntament de Tías per a què ho trasllade a la família de l’escriptor.


Nules, 24 de juny de 2010.

No hay comentarios:

Publicar un comentario