lunes, 21 de junio de 2010

Comarques del Nord

EUPV CRITICA L’OPACITAT DEL CONSELL AMB LA INCINERADORA DE CASTELLÓ


Marina Albiol, diputada d'EUPV, demana al conseller de Medi Ambient que confirme si a les comarques del nord té l'objectiu d'ubicar una planta de incineració i concrete d'una vegada la comarca i la localitat que la patiria. Caracteritza a més la gestió de residus del PP en els últims any “per la seua negligència i falta de previsió més absolutes i ara per una improvisació d'escàndol”.

La diputada recorda el projecte del Consell de construir quatre plantes de incineració al País Valencià, i “el propi Cotino va informar principis d'any que una d’elles es construiria a Castelló”. “El secretari general de la Conselleria de Medi Ambient, Jorge Lamparero, en els últims dies no ha volgut donar més informació de la seua ubicació, fins ara no han aclarit res, més fum i opacitat per una gestió desastrosa”, argumenta.

La portaveu d’esquerres a Castelló afirma que des d'Esquerra Unida “ens oposem enèrgicament i així ho hem manifestat en múltiples ocasions al mètode de tractament de residus per incineració, pels efectes nocius que tenen sobre l'entorn i sobre les persones els derivats del tractament emesos a l'atmosfera”. “A més la incineració és un dels mètodes més cars, i només beneficiarà a les empreses privades que es repartiran el pastís”.

La diputada denuncia que amb aquestes polítiques el que succeeix és la pèrdua d'interès i valor pel reciclatge i la reutilització dels materials, “justament el que recolza la Unió Europea”, i critica que al País Valencià “anem deu anys per darrere d'Europa en matèria de gestió del residus urbans”.

Albiol té paraules molt dures cap al Partit Popular, per la desastrosa gestió dels residus a la província de Castelló, “caracteritzada en els últims any per la negligència i falta de previsió més absolutes i ara per una improvisació d'escàndol” i critica que l'únic que té la culpa que haguem de portar el nostre fem a Alacant “són els populars, els quals ha demostrat una incapacitat enorme en donar solucions al problema”.

Castelló, 19 de juny del 2010
GABINET DE PREMSA D´ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario