miércoles, 5 de mayo de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

Marina Albiol (EU): “Sembla que a aquest Consell li importa ben poc el maltractament dels animals i la inseguretat ciutadana en els bous al carrer”

La diputada autonòmica d’EUPV ha qualificat “d’inacceptable” que el conseller de Governació, Serafin Castellano, “haja de recórrer a la justificació de la tradició del segle XIV per a defensar els bous al carrer. Resulta lamentable que s’agafe a aquesta qüestió i als beneficis econòmics, en lloc de prioritzar la seguretat i evitar el maltractament dels animals”

Esquerra Unida considera que la tramitació de Bé d’Interès Cultural (BIC) dels bous al carrer “és una errada de gran magnitud. Front a les xifres que ofereix Castellano dels ingressos que comporta la celebració d’aquesta festa, des d’EUPV li recordem altres xifres: els 99 ferits i 2 morts sols a les comarques de Castelló durant l’any passat”.

La diputada d’esquerres afirma que aquestes morts i nombrosos ferits “són inacceptables per a qualsevol tipus d’espectacle. Des d’EUPV qüestionem que s’aplique correctament la normativa per augmentar les mesures de seguretat i evitar el maltractament dels animals en aquestes celebracions”, afirma.

Albiol insta al Consell a tirar enrere aquesta tramitació “i escoltar, entre moltes altres veus, la del propi Consell Valencià de Cultura, qui ja ha manifestat el seu rebuig als bous al carrer”.

EUPV assenyala que la prohibició d’aquestos esdeveniments festers “no pot considerar-se com un atac a les tradicions, sobretot quan es posa en perill la vida de les persones i els drets dels animals. S’ha de modernitzar la festa, adaptar-la a les normatives europees contra el maltractament d’animals i convertir-la en respectuosa per damunt de tot”, conclou Albiol.

València, 5 de maig del 2010
GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario