lunes, 17 de mayo de 2010

Colectivo de Nules

esquerraunidanules@blogspot.com : CAMINANT CAP A UNA ALTRA DIRECCIÓ.

El títol d´este article inclou la direcció d´un nou blog: esquerraunidanules@blogspot.com. Ho diem perquè al títol del mes anterior també s´incloïa i misteriosament va desaparéixer. Coses del directe. De la mateixa manera que també són coses del directe que en la mateixa setmana en que escrivim esta crònica, i després d´una moció d´EU-Nules recolzant a Garzón, s´haja acordat l´obertura de judici contra el jutge per investigar els crims del franquisme; i també s´haja représ el procés contra el pressumptament “honorable” Camps per corrupció; i Zapatero, després de rebre les ordres pertinents d´Obama i del capitalisme internacional, haja decidit que finalment la factura de la crisi l´han de pagar els de sempre, mentre els que tenen el poder econòmic i la van crear continuen intactes. Insistim: coses del directe que també han fet coincidir estos fets amb els primers debats sobre el pressupost municipal del 2010 (i estem en maig!!), i amb la tornada a escena de la problemàtica de la nostra marjaleria.
Anirem per parts. Després de més de 7 mesos, se´ns presenta un esborrany de pressupostos que representa la continuitat de les polítiques del PP, i que, ni de lluny suposarà el canvi necessari per a donar resposta als problemes de la gent en temps de crisi. El pressupost encara està discutint-se, però ja és evident que este equip de govern no adoptarà nous compromisos econòmics amb les polítiques de serveis socials i de promoció de l´ocupació. Malgrat que l´atur i les activitats de serveis socials pràcticament s´han duplicat, el pressupost resta pràcticament invariable. Com si res passara. Açò contrasta vivament amb una falta insultant d´austeritat, amb totes les despeses innecessàries, de protocol, de festes desfasades, de propaganda, que contempla el projecte. Només esperem que no ho contracten tot amb Orange Market o similars. I també contrasta la falta de compromís amb els desocupats, amb la concessió de serveis municipals a empreses privades a preus inacceptables. Des d´EU, entre altres coses que ja detallarem, demanem, que com a mínim s´amplien substancialment els fons d´ajuda als aturats. En este sentit el plenari va aprovar una moció d´EU que podeu consultar al blog. Igualment demanem que es cree un fons suficientment ample per a dotar un Banc d´Aliments que siga gestionat coordinadament entre els Serveis Socials Municipals i Càritas per donar resposta a les famílies més necessitades. Tanmateix, la filosofia del PP de Mario, de tot el PP en realitat, es veu simbolitzada amb obres com la remodelació de la Plaça Major. Una obra innecessària, capritxosa, per a lluir-se, que no crea a penes llocs de treball, i que malbarata fons públics mentre resten sense resposta qüestions fonamentals que afecten a la ciutadania.. Filosofia complementada amb l´interés del PP de pujar els preus del servei d´aigua potable per a FACSA, o de que les parelles paguen 160 € per casar-se civilment. No ho han aconseguit.
I la marjaleria. Ja fa molts anys que resulta evident la necessitat de trobar una solució definitiva a la situació de la marjaleria de Nules. Una situació que ha segut agreujada per la permissivitat inicial de totes les admnistracions, i per un catàleg de zones humides que no va ser elaborat amb criteris mediambientals, sinò econòmics i polítics, i que va perjudicar seriosament al poble de Nules. Caldrà actuar urgentment per evitar el problema social que suposa el possible enderrocament de vivendes, i per articular immediatament una solució que permitisca conciliar definitivament la presència humana amb la preservació de l´equilibri mediambiental de la zona. Des d´EU sempre hem considerat que un Pla Especial que regulara totes eixes qüestions podria resoldre moltes coses. No és fàcil ni legal ni tècnicament. Però cal intentar-ho. Ja parlem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario