lunes, 10 de mayo de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

Esquerra Unida exigeix al Consell que anul•le el concert a dos centres que segreguen per sexes

La diputada autonòmica d’EUPV, Marga Sanz, defensarà demà una proposició no de llei en la Comissió d’Educació de les Corts Valencianes, per a que la Conselleria anul•le el concert als col•legis Miralvent i Torrenova de Betxí, en totes les modalitats d’ensenyament que imparteixen mentre es produisca segregació de l’alumnat per sexes. Sanz ha destacat que el Consell “no pot dedicar-se a transvasar recursos a centres que practiquen el segregacionisme i vulneren per tant la llei”.

Sanz recorda que aquestos col•legis de Castelló “són alguns dels que segreguen a l’alumnat per raó de sexe. Lamentablement hi ha molts més al País Valencià i esperem que els diners públics “no és destinen a una educació que va en contra dels valors constitucionals i en contra de la Llei Orgànica d’Educació, la qual deixa ben clar que no és pot discriminar per raó de sexe”, afirma.

La diputada autonòmica considera que els concerts amb els col•legis per a xics, Miralvent, i el de xiques, Torrenova, els dos situats a la localitat de Betxí, “no han de rebre diners públics perquè segons la LOE els centres que es concerten han de complir els mateixos requisits que els centres públics”.

Sanz ha criticat durament la política de la Conselleria d’Educació de Font de Mora, “perquè mentre l’educació publica viu entre barracons des del Consell es dediquen a transvasar recursos a centres privats, com els dos de Betxí que pertanyen a l’Opus Dei”.

València, 10 de maig de 2010
GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario