lunes, 24 de mayo de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

ALBIOL DEMANA RACIONALITAT AMB L’ENERGIA EÒLICA


Marina Albiol, diputada d´EUPV, insta al Consell que amb els nous aerogeneradors que es construiran a les Comarques del Nord amb la inversió de l’Agència Valenciana de l’Energia no es tornen a repetir els errors dels anteriors parcs eòlics.

La diputada de Esquerra Unida aclareix que l’eòlica és una font d’energia neta i sostenible, “però es molt important saber a on es col·loquen els aerogeneradors, sinó tenim conseqüències no desitjades, fins ara solament s’han tingut en compte el rendiment i els diners per a les grans empreses, açò és un error”.

La diputada d’esquerres, exigeix major racionalitat a l’hora d’escollir el llocs on ubicar els parcs eòlics. “Fins ara es troben altament concentrats en l’àrea de les comarques dels Ports i el nord de la província, això ha de canviar, no podem utilitzar l’interior simplement com una font d’energia per a la costa, degradant el seu entorn”.

Albiol denuncia que l’alta concentració i centralització en determinades zones, està portant la degradació paisatgística, amb greus conseqüències per l’economia d’aquestos pobles de l’interior, “afegint l’alta mortaldat de la fauna avícola al estavellar-se contra els aerogeneradors” i argumenta que la reducció del CO2 “no pot comportar danys a la biodiversitat”.

Per això la representant de la formació d’esquerres demana més seny a les administracions a l’hora d’implantar i expandir aquesta tecnologia, “cosa que fins ara, no ha succeït amb el Pla Eòlic Valencià posat en marxa pel Consell que ha primat els interessos de les empreses que fan negoci amb les energies alternatives”.

Castelló, 24 de maig del 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario