lunes, 4 de octubre de 2010

Comarques del Nord

Esquerra Unida i la UJI coincideixen en la preocupació per les conseqüències que tenen els retalls econòmics en la investigació universitària

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz i la diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol s’han reunit aquest matí amb el rector de la Univeristat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, amb la intenció d’establir una comunicació directa i fluida entre l’organització d’esquerres i la institució universitària. Sanz,. Albiol i Climent han tractat durant la reunió diversos temes, entre aquestos, els efectes del pla de finançament plurianual de les universitats públiques així com la preocupant situació per la retallada dels recursos econòmics que estan patint.

Sanz ha oferit a Climent tota la disposició d’Esquerra Unida per a treballar conjuntament amb la UJI, rebre i fer escoltar en Les Corts Valencianes qualsevol de les seues reivindicacions. “La nostra formació aposta com sempre per una universitat pública i de qualitat”, ha afegit la coordinadora d’EUPV.

Durant l’encontre Climent i Sanz han coincidit en diverses qüestions, d’una banda en el pla de finançament plurianual de les universitats, “el qual, malgrat que és positiu que existisca, estarà congelat durant tres anys, i sols incrementarà després el que puge el PIB”, ha detallat Sanz.

D’altra banda, la dirigent d’esquerres i el rector de la UJI han mostrat la seua preocupació davant els continus retalls en el pressupost destinat a les universitats públiques, “els quals estan provocant que la investigació estiga perillant. Des d’EUPV considerem vital que en una època de crisi com la que estem vivint es mantinga la inversió en I+D, perquè aquest és el camí per al canvi necessari de model productiu”, ha afegit.

València, a 4 d’octubre de 2010

GABINET DE PREMSA D’ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario