lunes, 25 de octubre de 2010

Comarques del Nord

ESQUERRA UNIDA DEMANA EL SEGON CENTRE OCUPACIONAL PÚBLIC A CASTELLÓ

Marina Albiol, diputada d'EUPV, considera insuficient el nombre de places que ofereix el centre de Rafalafena, i demana a la Conselleria de Benestar Social que done solució al centre de Penyeta Roja. Aquest equipament porta dos anys tancat, des que finalitzaren les obres al gener del 2009.

La diputada considera que el Consell a través de l’ Institut Valencià de Discapacitat, hauria d'oferir suficients places públiques per assolir tota la demanda de Castelló. “l'oferta actual no és ni de bon tros suficient per a una ciutat com Castelló, en constant creixement” i recorda que el “centre de Penyeta Roja, amb 80 places és troba tancat des de fa quasi dos anys, quan podria estar oferint un servei molt necessari a la societat de Castelló”.

En aquests moments, afirma Albiol, solament existeix a la ciutat un centre gestionat per l'Ivadis, el centre ocupacional Rafalafena “completament saturat amb més matriculacions de les que li pertocaria”. “La majoria de centres, independentment de la seua titularitat, estan al màxim, sense places lliures”, assegura.

La portaveu d'Esquerra Unida recorda, “encara hui en dia les persones amb discapacitat psíquica tenen moltes dificultats per incorporar-se al teixit productiu, i considera que l'objectiu de la seua plena integració laboral o social solament serà assolit amb una aposta decidida per aquest tipus de centres”.

Albiol considera que el serveis que ofereixen aquests tipus de centres, són molt importants, “mitjançant tallers ocupacionals, ajuden a les persones amb una discapacitat a aconseguir una major autonomia personal i una formació laboral que possibilite el seu trànsit a un lloc de treball”.

La representant d'esquerres a les comarques del nord insta també a l'Ajuntament de Castelló a pressionar al Consell per a dotar a Castelló d'aquestes instal•lacions tan necessàries. “El PP no pot tindre un centre finalitzat, com el de Penyeta Roja, des de fa dos anys sense donar cap explicació”, i finalitza exigint a la consellera Angélica Such, “habilite els mecanismes necessaris, per a Castelló dispose d'una atenció gestionada pel Ivadis de qualitat, com es mereixen els nostres ciutadans i ciutadanes amb discapacitat psíquica i les seues famílies”.

Castelló, 23 d'octubre del 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario