miércoles, 20 de octubre de 2010

Comarques del Nord

EUPV denuncia que el Consell es nega a mostrar l’estudi sobre el parany La diputada autonòmica d'EUPV, lamenta l'opacitat informativa del consell, “mentre Cotino viatja a Brussel•les a presentar l’estudi a les autoritats europees, es nega a facilitar-lo a un grup polític”.

Albiol considera inacceptable la resposta donada pel Conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, al requeriment d'EUPV de la documentació que el Consell va presentar a les autoritats europees i que pretesament avala al parany. “S'escuden que l'estudi és d'APAVAL, i no de la conselleria, quan tots sabem que obra en el seu poder”, recrimina.

La diputada critica que el conseller “pot viatjar a Brussel•les amb una comitiva de paranyers per a presentar a les autoritats europees el citat estudi, i aquest periple l'hem pagat tots el valencians i valencianes amb els nostres impostos, però no pot entregar aquesta documentació a un grup polític que l'ha sol•licitada, curiosa forma tendenciosa d'exercir de govern de tots i totes”.

“Si com pareix ser, l’estudi no és obra de la Conselleria de medi ambient, Cotino mai hauria d’haver anat a Brussel•les”, i continua, “Cotino i la seua conselleria sols té a veure amb l’estudi quan l’interessa”.

La portaveu d'esquerres recorda que fins ara, tot el que coneixem referit al parany, contradiu les opinions de la conselleria i de l'associació de paranyers. “Tots els estudis científics, diverses sentencies de diferents òrgans judicials, i la normativa europea són contraries a l'exercici d'aquesta modalitat cinegètica, perquè la consideren no selectiva i massiva”.

La representant d'EUPV lamenta l'opacitat del govern valencià, ocultant informació interessadament, i comenta, “si de veres tenen en el seu poder un estudi que demostra científicament que el parany és el que diuen que és, que el mostren sense embuts, i tots podrem analitzar-lo, sembla un fantasma o un rumor, sempre estan esmentant-lo, però curiosament ningú més ha tingut el plaer de llegir-lo”.

A juí d'Albiol, el que resulta evident i es desprèn de l'actitud del Partit Popular, “és que el pretès estudi no és més que una columna de fum, una excusa per a continuar defensant una modalitat de caça denunciada i prohibida per la legislació estatal i europea”. I finalitza esmentant que es tracta “d'un estudi tendenciós i propagandístic, per justificar que van aprovar la reforma d'una llei autonòmica, amb el recolzament del PSPV i el Bloc, per un grapat de vots i contravinent legislació d'ordre superior”.

Castelló, 20 d'octubre de 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario