jueves, 14 de octubre de 2010

Colectivo de Nules

EL PP SEMPRE ESTÀ EN CAMPANYA ELECTORAL I EN BREU COMENÇARÀ LA PANTOMIMA DE LES “PRIMERES PEDRES” I LES TALLADES DE CINTA.

El temps continua passant i el PP de Nules es prepara definitivament per a les pròximes eleccions municipals. De fet, sempre estan en campanya. Tal vegada siga l´única cosa que fa la dreta entre elecció i elecció: assegurar-se de que el poder polític no se li escapa entre les mans, ja que l´econòmic el tenen des del principi dels temps per atribució bíblica, sent el primer només un complement. Qualsevol moviment, qualsevol omissió, qualsevol fotografia, estan dirigits a preservar els seus privilegis o evitar altres formes d´entendre allò que ells menyspreen: el benestar públic i la democràcia realment participativa. A partir d´ara, i en el pròxims mesos, assistirem a un seguici d´anuncis i accions preelectorals que intentaran fer vore a la pacient (exageradament pacient) ciutadania de Nules, que la cosa funciona, que s´han fet moltes coses, i que ningú podria fer-ho millor. Només propaganda i manipulació.

La realitat ens parla d´altres coses ben diferents. Per exemple, d´un col·legi públic, el Pedro Alcázar, que deuria haver-se remodelat i ampliat ja fa més de quatre anys, i que continua ampliant el seus barracons de colors. També d´un Centre de Dia per a majors, tan necessari per poder conciliar la vida familiar amb la laboral, que simplement no existeix ni existirà si del PP depén. D´un estadi Noulas que no s´acaba mai, que deuria haver-se remodelat fa anys, i que a més a més no serà de propietat municipal encara que paguem bona part de les obres. De l´edifici de l´antiga presó, suposadament remodelat des de fa mesos, però que encara no alberga els serveis socials municipals, tal i com va proposar EU, seguint els mateixos en una localització indigna que entorpeix les seues funcions, tan necessàries sempre i més en temps de crisi social i econòmica. D´una zona esportiva, projectada però que no acaba de fer-se efectiva i que no serà ni de lluny la que el poble requereix. D´unes escoles infantils de 0 a 3 anys, que no formen part dels plans de la dreta i que no existiran mai. De serveis públics que se privatitzen de forma indiscriminada mentre perden la seua qualitat i resulten més cars per a l´ajuntament i per tant per als ciutadans i ciutadanes. De l´absència absoluta de polítiques socials i d´ocupació, amb assignació pressupostària suficient, que vinguen a pal·liar, per poc que siga, la situació desesperada de moltes famílies víctimes de l´atur. I així moltes coses més que des d´EU venim denunciant des de sempre i que a nivell de proposta formen part del nostre compromís cívic i polític, una responsabilitat a la que no renunciarem mai.

Doncs bé, que ningú ho dubte, el PP de Camps, Mario i Fabra, eixe PP podrit de Gürtel i altres trames corruptes, intensificarà en breu l´espectacle de les inauguracions, de les tallades de cinta i de les “primeres pedres”. Un espectacle que ha començat amb l´obra innecessària i caríssima de la plaça major, que se modula en el temps segons els interessos polítics del poder, que pretén enganyar a la ciutadania pocs mesos abans de les eleccions, i que ni tan sols pot amagar el fracàs de la seua política i el seu menyspreu per l´estat del benestar i els drets civils de la ciutadania. Una pantomima que no pot ocultar els seus pecats capitals de la corrupció política, econòmica i democràtica, ni a Mario acompanyant i rendint pleitesia a Carlos Fabra a les portes del jutjat. Un desplegament de coets i confeti que ni de lluny evitarà que tots sapiguem que les actuacions del PP acaben afavorint, d´una manera o d´una altra, a empreses privades afectes al seu “règim”. Una cortina de fum, que en definitiva no deuria ennuvolar la vista de la gent del poble. Més val que ens llavem la cara després de les seues carcasses per tal de vore clar i no tornar a estropessar. Que així siga.

No hay comentarios:

Publicar un comentario