martes, 5 de octubre de 2010

Comarques del Nord

ESQUERRA UNIDA CONSIDERA UN DESASTRE LA POLÍTICA LABORAL DEL CONSELL A CASTELLÓ

Marina Albiol, diputada d'EUPV, critica la política laboral del Consell, que ens ha fet arribar als 60000 aturats i recorda que la poca ocupació que és genera són contractes temporals amb condicions molt desfavorables per als treballadors i treballadores.

Albiol considera que la situació a Castelló demostra el fracàs absolut del Partit Popular en matèria d'ocupació, registrant un augment en l'atur de 1964 persones desocupades en el mes de setembre que ens fa fregar els 60000 aturats a les nostres comarques. “El Consell no fa res per evitar la continua destrucció d'ocupació a Castelló, no són capaços de donar solució a la greu crisi que ens van portat amb el seu model de creixement basta en la construcció i l'especulació”.

La portaveu d'EUPV a les comarques del nord recorda que en aquests moments uns 13000 desocupats i desocupades ja no reben cap tipus d'ajuda, “és necessari prendre mesures que pal•lien la seua situació urgentment” i continua, “quan parlem de generació de llocs treballs, la diferència entre contractes indefinits i temporals és abismal en benefici del segon tipus, aquesta situació deu canviar”.

La diputada critica que el Plan C de Camps no ha significat cap millora per a les comarques del nord, “tan sols ha sigut un mirall propagandístic que no ha generat llocs de treball ni cap inversió notòria”. “El govern del PP a València no ha fet res, paralitzat i impotent, el mateix ocorre a la nostra Diputació, no han invertit cap suma destinada a generar ocupació, la major demanda i la major preocupació de la població en aquestos moments”, assegura.

La representant de la formació d'esquerres argumenta que a la ineficàcia del Partit Popular es sumen les mesures del govern central, tot plegat, per fer de la realitat sociolaboral castellonenca un quadre catastròfic. Considera que la reforma laboral aprovada pel govern socialista no farà res per millorar la situació dels 60000 aturats de les nostres comarques, al contrari l'agreujarà irremeiablement. “Només aconseguirà una onada d'acomiadaments massius i l'augment dels contractes precaris per als més joves”.

Albiol exigeix a les administracions polítiques i iniciatives laborals específiques que potencien el treball estable i en condicions dignes per als treballadors i treballadores, “l'única garantia de futur per a les famílies castellonenques”, i termina afirmat que aquest tipus de mesures és el que demana la societat des de fa anys.

Castelló, 05 d'octubre del 2010
GABINET DE PREMSA d'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario