miércoles, 6 de octubre de 2010

Comarques del Nord

EUPV EXIGEIX QUE EL CONSELL COMPLISCA AMB LES PLANTES DE DEPURACIÓ DEL BAIX MAESTRAT

Marina Albiol, diputada d'EUPV, celebra l’anunci del Consell de 24 plantes EDAR noves per als pobles menuts de Castelló en dos anys, però recorda que encara estan pendents les de Benicarló, Peníscola i Alcalà.

La diputada d’Esquerra Unida, Marina Albiol, considera una bona noticia que tots els pobles de les comarques del nord tinguen plantes de depuració d’aigües residuals en el futur, tal i com es desprèn de la signatura del conveni entre la diputació i la conselleria de Medi Ambient per a construir 24 EDAR, “però si tenim en compte la paraula del Consell en altres ocasions, dubtem que el futur siga tan idíl·lic” i reclama “menys propaganda i més fets amb el tractament de les aigües residuals”.

La representant posa com exemple de la poca seriositat de la gestió del PP, les depuradores de Benicarló, Peníscola i Alcalà de Xivert. “Encara estan pendents aquestes depuradores de la costa del Baix Maestrat, porten anys de promeses, sofrint en ocasions situacions d’insalubritat, i encara esperen que les seues aigües siguen tractades”.

La portaveu d’Esquerra Unida recorda la denuncia que van presentar les institucions ambientals europees a la Generalitat Valenciana per la falta de tractament de les aigües residuals que molts pobles, per la falta de compromís del Consell, vesen directament al mar contaminant el litoral castellonenc. “Una autèntica galtada per al PP, i una vergonya per al País Valencià, que ens situa en el vagó de cola del respecte mediambiental”.

La diputada critica les frases grandiloqüents dels dirigents populars, quan parlen que dintre de dos anys tots els pobles tindran la seua planta de depuració, “la postura del Consell produeix vergonya, portem mes d’una dècada de retard en matèria de depuració a les nostres comarques sense que hagen fet res, i ara venen a fer-nos creure que tot és fantàstic en la gestió de les aigües residuals”.

Castelló, 06 d'octubre del 2010

GABINET DE PREMSA d'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario