viernes, 22 de octubre de 2010

Comarques del Nord

Albiol: “Tres anys després l’hospital de Peníscola no té terrenys on edificar-se”

La diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, critica durament les respostes donades per la Conselleria de Sanitat a les preguntes realitzades pel seu grup polític sobre el projectat hospital de mitjana i llarga estada de Peníscola. “El PP ha deixat senzillament abandonats als malalts crònics del nord de la província de Castelló” i exigeix la construcció de l'hospital de Peníscola.

La representant d'esquerres considera inacceptable que l'hospital de Peníscola no dispose encara de terrenys a on edificar-se, tres anys després d'haver-lo anunciat. “L'ajuntament de Peníscola està estudiant les parcel•les on es podria ubicar” i “continuem treballant en aquest sentit”, són les seues paraules literals de la resposta parlamentària, esmenta.

Albiol, recrimina a la conselleria de sanitat que en 2007 van vendre un nou hospital a Peníscola, amb visita inclosa del Conseller, i tres anys després no tenen ni els terrenys per a construir-lo, ni saben quan estarà operatiu, ni tan sols els serveis que oferirà”, i continua, “aquesta és la manera de governar del Partit Popular, venent promeses i desprès oblidant-se ràpidament”.

La diputada recorda que actualment solament tenim l'hospital de la Magdalena amb una tipologia similar. “En aquests moments solament disposem dels 141 llits de l'hospital de la Magdalena per a atendre aquesta tipologia de malalts”, argumenta Albiol, “un nombre clarament insuficient” i remarca que el procés d'envelliment progressiu de la població en els darrers anys, “fa més urgent aquest tipus d'instal•lacions sanitàries, però pareix que el Consell no està per la labor”.

La diputada critica també que el Consell no hage respost al la pregunta d'Esquerra Unida sobre la cartera de serveis que oferirà l'hospital. “No tenen ni idea, és absolutament increïble, pareix que hagen oblidat completament que havien de construir un hospital a Peníscola”.

Per a Albiol el Partit Popular ha d'explicar perquè no s'ha fet res per millorar l'assistència sanitària de les comarques del nord en una clara mostra d'indiferència a la ciutadania de Castelló i especialment a la gent major, “oblidades i obligades a ingressar a centres privats per mancança de llits públics”.

Castelló, 22 d'octubre de 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario