sábado, 16 de octubre de 2010

Comarques del nord

Esquerra Unida exigeix la protecció de la Colomera

La diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, considera que la decisió del Consell de no protegir la Colomera és una mostra que l'especulació urbanística prima sobre la conservació del nostre patrimoni en l'agenda del Partit Popular. “Hi ha un interès molt gran en construir en eixa zona un hotel, que evidentment no podria estar dintre d'un lloc protegit”, afirma.

La diputada recorda que fa uns mesos “vam tindre noticies del projecte de construcció d'un hotel a 100 metres de la Colomera, i que va comportar que la conselleria de cultura en plena connivència amb l'empresa, reduïra el perímetre del BIC. Ara Medi Ambient al·lega motius econòmics per no declarar protegit l'entorn de la costa on es troba la torre, la jugada és massa evident”, sentencia.

La representant d'Esquerra Unida a les comarques del nord considera que el Consell no està actuant en defensa dels interessos dels valencians i valencianes, “al no protegir una part tan emblemàtica del nostre patrimoni com és la Colomera i la costa de la Renegà, tot el contrari, es col·loca al costat de l'interès particular d'una empresa privada que vol alçar un hotel”.

La diputada critica el menyspreu de la Conselleria de Medi Ambient pel patrimoni natural i cultural de Castelló, “la costa de la renegà és única i mereix ser conservada i protegida”. “Molt ens temen que la negativa de la Conselleria de medi ambient de protegir la Colomera, no siga una altra cosa que l'excusa per permetre l'expansió i l'especulació urbanística en una zona molt atractiva per al negoci del turisme, pel gran valor paisatgístic i mediambiental ”.

La portaveu de la formació d'esquerres considera un greu error la política del Consell i reclama una rectificació immediata. “No poden continuar donant excuses tan dolentes com que no tenen diners per a fer de la Colomera un lloc protegit, això és absurd, gasten molt més en qualsevol dels seus esdeveniments ruïnosos, en això no hi ha contenció de la despesa”, finalitza.

Castelló, 16 d’octubre de 2010

GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA


No hay comentarios:

Publicar un comentario