jueves, 30 de septiembre de 2010

Comarques del Nord

Albiol: “Tota la política musical de Font de Mora a Castelló és un esperpent”

Marina Albiol, diputada d'EUPV, critica que Font de Mora haja tingut durant molt de temps en una incertesa absoluta als conservatoris de Sogorb i Benicarló. “Ens podríem haver estalviat tot açò, si haguera pagat des del principi, i no hauríem d'haver contemplat un espectacle tan lamentable des del Consell, amenaçant amb el tancament dels conservatoris de Castelló”.

La portaveu d'EUPV a les comarques del nord considera la política de Font de Mora ha sigut tremendament lesiva per al sector, “ha generat una incertesa enorme sobre el futur d'una tradició amb gran suport a les comarques del nord”. “L'últim anunci de Font de Mora, davant la pressió dels ajuntaments afectats que farà tot el esforç per no retallar cal veure'l amb cautela, sols són declaracions d'intencions”.

Albiol critica el concepte de cultura del Consell, “mentre que les bandes i els conservatoris, molt arrelats a la nostra terra, han de sofrir l'acaçament de Font de Mora i lluitar per no desapareixer, el PP entén com una forma de cultura més valuosa, el parany i els bous, aquestes malnomenades tradicions tenen tots el privilegis i tot l'esforç per part del Consell”.

A banda dels conservatoris, a juí de la diputada d'esquerres, és necessari des del govern valencià desenvolupar un marc legislatiu que done cobertura a les societats musicals, mitjançant una Llei Valenciana de Música i la seua declaració com a Bé d'Interès Cultural, “per tal d'estar protegides, i no desaparegan en una nova retallada amb les que ja ens té acostumants Font de Mora”, finalitza.

Albiol considera que la política musical de Font de Mora a Castelló “és un esperpent, amenaçant als conservatoris i a les bandes de música de Castelló, aquest home és un autèntic perill per a la cultura”.

Castelló, 30 de setembre del 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario