domingo, 12 de septiembre de 2010

Comarques del Nord

ALBIOL CRITICA LES SUBVENCIONS DE LA DIPUTACIÓ A L’ESGLÉSIA CATÒLICA

Marina Albiol, diputada d'EUPV, considera que el patrimoni històric i artístic de caràcter religiós deuria passar a mans publiques per a la seua rehabilitació i manteniment, i critica la decisió de la Diputació de regalar a una institució privada i confessional, com l’església catòlica, mes de 400.000 euros.

La diputada assegura que la seua formació no està en contra de la restauració o rehabilitació del patrimoni arquitectònic de caràcter religiós a les nostres províncies. “Molts d’aquests edificis són indubtablement, de gran valor artístic, i mereixen ser mantinguts per que tots puguem seguir gaudint d’ells”, recalca, “aquests bens deurien ser propietat pública, propietat de tots, si reben diners de les administracions”.

“El que no considerem convenient dins d’un estat laic són les suculentes subvencions que el Partit Popular regala a l’església per a que restaure patrimoni propietat exclusivament seva”, assegura Albiol. “L’església ja obté prou beneficis econòmics per part de l’estat i d’altres administracions, a mes d’exempcions fiscals”, i considera, exagerats els guanys que obté aquesta organització confessional de les administracions públiques anualment.

“Si els diners de tots i totes van destinats a restaurar aquests bens religiosos, i o repetim, molts d’elles vertaderes obres d’art, des del seu punt de vista arquitectònic o artístic, deuria de ser en conseqüència propietat de tots els ciutadans i ciutadanes”, argumenta la representant d’esquerres.

Castelló, 11 de setembre del 2010

GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario