lunes, 13 de septiembre de 2010

Comarques del Nord

ESQUERRA UNIDA EGIGEIX LA REHABILITACIÓ DEL MAS DE CONILL D’ORPESA

Marina Albiol, diputada d'EUPV, portarà a les Corts, l'estat d'abandonament d'aquest edifici, catalogat com a Bé de Rellevància Local i acusa al PP de “no tindre cap intenció de conservar el patrimoni”.

La diputada exigeix la recuperació i rehabilitació d'aquest emblemàtic edifici, “aquest edifici encara pot ser restaurat, i utilitzat per a fins culturals, per exemple com a museu”, assegura.

La portaveu d'Esquerra Unida a les comarques del nord recorda que es tracta d'un Bé de Rellevància Local i com a tal apareix en el catàleg de bens protegits de la conselleria, “per tant ha de ser protegit i mantingut en bones condicions, cosa que en l'actualitat no succeeix, ni el govern local ni la conselleria han fet res de res”.

Albiol considera indecent el seu estat, abandonat i deixat a la ma de deu, que va començar “justament quan va passar a ser propietat municipal, per l'any 1999, fins llavors estava habitat i en perfectes condicions i inclús figurava en les guies turístiques com a lloc de gran importància”.

La diputada insta a la conselleria de cultura, a fer efectiu la seua responsabilitat, i anuncia que presentaran una bateria de propostes perquè el Consell done respostes, del perquè de la falta d'iniciativa en la protecció del patrimoni d'Orpesa.

La representant d'esquerres, critica la política de l'administració en matèria de protecció. “Perquè es limita en molts casos a atorgar una figura jurídica, sense tornar a preocupar-se del bé, que poc a poc es va degradant i deteriorant, sense que el PP faça res, aquest es el cas de Mas de Conill”.

Castelló, 13 de setembre del 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario