viernes, 17 de septiembre de 2010

Comarques del Nord

EUPV DENUNCIARÀ LA SITUACIÓ DE DISCRIMINACIÓ DEL NEN AMB DISCAPACITAT DE CÀLIG A LES CORTS

Marina Albiol, diputada d'EUPV, portarà el cas del xiquet discapacitat de Càlig denunciat per Cocemfe a les Corts, per considerar que es tracta d'un gravíssim cas de discriminació i exclusió. “Font de Mora deurà donar explicacions de perquè no es respecten els seus drets i s'ignoren amb menyspreu les demandes de la seua família”.

La diputada considera intolerable l'actitud del Consell, “ens trobem davant d'un cas flagrant de discriminació contra un xiquet, per la simple raó de la seva condició de discapacitat”, i enuncia que portarà l'assumpte, denunciat per Cocemfe, a les Corts, i demanarà explicacions a Font de Mora.

“Els polítics no estan per a fer-se fotos i acumular càrrecs, sinó per solucionar els problemes de la gent i gestionar eficaçment els recursos educatius”, critica la portaveu d'esquerres, referint-se a Alejandro Amposta, director territorial d'educació, “la seua tasca al front d'aquesta institució ha sigut nefasta, en aquest cas no s'ha dignat ni a contestar les queixes”, i recorda que el nen, “no pot baixar al patí al no haver-hi un ascensor a l'edifici, ni participar en excursions per falta de mitjos adaptats”.

“La situació és molt més greu al tractar-se d'un xiquet”, adverteix la representant d'EUPV a les comarques del nord, “pot afectar greument el seu desenvolupament psicològic i generar un trauma, al sentir-se exclòs i menyspreat, a mes d'impedir-li la correcta socialització al no poder interaccionar amb els seus iguals, els altres nens”.

Albiol recorda al Partit Popular que les persones amb una discapacitat física tenen els mateixos drets que la resta, “cosa que a la dreta del nostre país no pareix tindre-ho molt clar”, i el paper de les administracions ha de ser “garantir la igualtat d'oportunitats i el desenvolupament personal dels tots els alumnes del sistema educatiu”, i finalitza recriminant, “tenen diners per a fer una Copa Amèrica, però no tenen per garantir l'accessibilitat d'un centre educatiu, eixes són les prioritats del Partit Popular”.

Castelló, 17 de setembre del 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario