miércoles, 15 de septiembre de 2010

Comarques del Nord

EUPV RECORDA QUE JA VA OCÓRRER UN ACCIDENT AMB MERCADERIES PERILLOSES AL GRAU AL 2000

Marina Albiol, diputada d'EUPV, critica a l’Ajuntament de Castelló, la Conselleria i el Govern Central per no prendre les mesures necessàries per evitar el pas de mercaderies perilloses pel casc urbà del Grau. “Ja hem vist accidents en el passat al Grau, el descarrilament d’un tren amb 500 tones d’àcid sulfúric, i ningú pot assegurar que no tornarà a passar, tots ells tenen responsabilitats en l’administració del port i la capacitat d’evitar-ho”.

Albiol, critica a les diferents administracions amb responsabilitat en el port de Castelló, “en aquest desgavell estan involucrades totes les administracions, tant l’Ajuntament de Castelló, com la Conselleria, com l’Estat Central, els tres són complices que la seguretat dels veïns i veïnes del Grau no estiga garantida”, continua, “encara no hem vist a ningú d’ells alçar la veu en contra, en aquest punt els dos partits majoritaris estan plenament d’acord”.

La diputada recorda que aquesta via de ferrocarril ja ver ser escenari d’un aparatós accident d’un carregament amb substancies perilloses. “Va descarrilar un tren amb més de 500 tones d’àcid sulfúric, una substancia molt perillosa, amb aquestos antecedents, és una bogeria permetre de nou el pas d’aquesta tipologia de mercaderies”, assegura.

La diputada esmenta que aquest accident va provocar el tancament de la via
per raons de seguretat en l’any 2000, “ara una dècada desprès, es tornen a
posar els interessos econòmics per damunt de la seguretat de les persones,
és imperdonable”.

La representant d’esquerres critica que ningú pot assegurar que no tornarà a passar un fet similar o un altre encara pitjor, les diferents autoritats estan per a prevenir i no per a augmentar les possibilitats d’accidents, posant en risc als veïns i veïnes del Grau, això és un acte greu d’irresponsabilitat”, i finalitza recordant que la millor prevenció, “és no permetre el pas de trens carregats de productes perillosos pel mig d’un casc urbà”.

Castelló, 15 de setembre del 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario