lunes, 19 de julio de 2010

Comarques del Nord

ESQUERRA UNIDA DEMANA LA SUPRESSIÓ DE LA DIPUTACIÓ

Marina Albiol, diputada d'EUPV, critica el sentit de la Diputació com a òrgan provincial i la considera un residu del passat que no té viabilitat actualment. “Fins al punt que consumeix més recursos econòmics en el seu funcionament que en les inversions que realitza a la província, es una rèmora inviable”. I afegeix que des
d'Esquerra Unida considerem que les comarques “són els àmbits més idonis per a aproximar la gestió als ciutadans i ciutadanes, i respondre amb agilitat a les seues demandes. La comarcalització és un instrument fonamental de vertebració i desenvolupament del nostre territori”.

Albiol considera la Diputació un vestigi del passat que no té cap sentit hui en dia, “és tracta d’una institució anquilosada, sense una utilitat real, no serveix als municipis, es serveix a ella mateixa”, sentencia.

Per a la representat d’esquerres de les comarques de Castelló, aquesta institució pública ha demostrat de sobres la seva inoperància, “són maquines de tragar diners públics, si tenim en compte que la majoria de les despeses se’n van a pagar sous i no a inversions tremendament necessàries per als nostres municipis”.

“En aquests moments la Diputació amb Fabra és una institució hipertrofiada”, denuncia Albiol, “on es col·loquen a tots els amics i clients del President de la Diputació amb un bon sou, en suma en una institució caciquil, que ja no serveix als interessos dels ciutadans i ciutadanes, sinó als del Partit Popular, que controla quins ajuntaments rebran les ajudes i els que no, sempre tenint en compte el color polític”.

Com a alternativa a les diputacions, la portaveu de Esquerra Unida considera la potenciació d’un element propi de les nostres terres, les comarques, a les que considera els verdaders "eixos vertebradors
fonamentals del nostre territori, que possibiliten als xicotets municipis
de l'entorn rural l'oferta de serveis adequats a la ciutadania”.

Castelló, 19 de juliol del 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario