miércoles, 14 de julio de 2010

Comarques del Nord

ESQUERRA UNIDA EXIGEIX AL CONSELL QUE NO ATORGUE L’AUTORITZACIÓ PER A MEDICINA AL CEU

Marina Albiol, diputada d'EUPV, considera “indignant” que el CEU haja obert el termini de preinscripció per als estudis de Medicina en Castelló abans de tindre l'autorització pertinent. “Sembla que el CEU compta amb tota la confiança de la Conselleria per a donar el vist i plau definitiu a la carrera en aquesta universitat privada. Aquest tractament contrasta amb el rebut per la Universitat Jaume I, qui ha hagut de retardar els estudis un any per la mancança de resposta del Consell”.

La portaveu d'esquerres a les comarques del nord exigeix a l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva (AVAP), dependent de la conselleria d'Educació, que no atorgue l'autorització a la CEU per incloure l'any que ve Medicina en els seus plans d'estudis, “no hi ha cap raó per a permetre a l'empresa privada impartir aquests estudis i no a la UJI, excepte si pensem que està tot molt planejat entre la conselleria i el CEU”.

Albiol critica el tracte preferent a l'educació privada en detriment de la universitat pública. “Hem aplegat a uns límits intolerables. El CEU ja ni respecta els terminis i el Consell no diu res al respecte. És increïble que des de la Cardenal Herrrera s'haja obert el període de preinscripció sense tindre l'autorització pertinent. Això demostra que la connivència entre el Consell i la CEU és absoluta, i que tots dos han estat d'acord des del principi en deixar fora a la UJI”.

La diputada considera que l'únic objectiu de Font de Mora en l'assumpte dels estudis de medicina, “és que solament els que tenen una economia boiant puguen cursar aquesta carrera universitària. 10.500 euros de matrícula a l'any són inassolibles per a una família treballadora. El PP està creant una universitat per a rics a Castelló i això no ho consentirem. EUPV sempre defensarà l'educació pública i d'igualtat d'oportunitats per a tots i totes”.

Castelló, 14 de juliol del 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario