martes, 6 de julio de 2010

Comarques del Nord

Entre gol i gol

El Mundial de futbol amb “La Roja” ha aconseguit desplaçar de les portades dels mitjans de comunicació la crisi econòmica, la pujada de l’IVA i l’atur. Sembla que també la Federació Espanyola de Futbol s’ha oblidat que el número d’aturats i aturades sobrepassa els 4 milions, sinó no s’entén com els jugadors de l’equip espanyol poden arribar a cobrar una prima de 600.000 euros si guanyen el campionat, una absoluta immoralitat, si tenim en compte que la majoria dels seus seguidors, aquells que li donen sentit a aquest esport de masses, tenen problemes per a pagar la hipoteca, la lletra del cotxe i fins i tot per a omplir el frigorífic. Està bé que el poble s’identifique amb uns colors i amb una selecció, però com a mínim cal demanar un poc de reciprocitat.

Qui també ha estat, de segur, molt pendent de les victòries de la selecció ha sigut el President del Govern, Zapatero, de fet, ha aprofitat el moment d’eufòria futbolística i entre partit i partit ens ha marcat un gol als treballadors i treballadores, la reforma laboral. Una reforma laboral que no servirà per a disminuir l’alta taxa de temporalitat, ni per a crear ocupació.

Aquesta reforma laboral significa un greu retrocés dels drets dels treballadors i treballadores, es facilita i s’abarateix l’acomiadament. Els 45 dies per anys treballat són una realitat a extingir, substituïda pels contractes indefinits amb una indemnització de 33 dies per any. L’acomiadament objectiu (amb una indemnització de 20 dies per any treballat) s’amplia a qualsevol situació en la que l’empresa tinga una “situació econòmica negativa”, un autèntic “coladero” que aquells empresaris que no tinguen escrúpols aprofitaran per a desfer-se de treballadors i treballadores per quatre duros. I pot ser, la qüestió més rellevant siga el fet que s’obri la porta a la desvinculació per part de l’empresa dels convenis col·lectius, açò significa acabar amb un gran avanç en drets laborals que, en el seu moment, va costar moltes lluites aconseguir.

La recepta de Zapatero contra la crisi ha sigut agenollar-se davant dels mercats i de la patronal i esperar que “La Roja” guanye el Mundial a veure si es prorroga l’amnèsia futbolística.

Marina Albiol Guzmán

Diputada d’Esquerra Unida a Les Corts


No hay comentarios:

Publicar un comentario