martes, 13 de julio de 2010

Comarques del Nord

ESQUERRA UNIDA CONSIDERA XENÒFOBA LA PROHIBICIÓ DEL VEL A UN INSTITUT D’ALMASSORA

Marina Albiol, diputada d'EUPV, considera que la prohibició del vel islàmic al Institut d’Almassora és una forma d’estigmatitzar a una determinada confessió religiosa, “és una decisió que no atén a una problemàtica real, ja que estem parlant d’un centre a on no es troba matriculada cap jove que porte vel. S’està creant una polèmica, que no existeix en aquest lloc en concret”.

Albiol considera que aquest tipus de decisions no serveixen per a solucionar situacions problemàtiques, sinó més bé per a crear-les, sobretot en el cas d’aquest institut, “polítiques repressives com aquesta no ajuden a la convivència i tolerància entre cultures, on ha de primar el diàleg i no la imposició”.

Al parer de la representant d’esquerres, el Consell Escolar del institut d’Almassora, hauria de tindre en compte que per damunt de tot, està el dret a l’educació, el dret a formar-se com a ciutadana d’una societat democràtica, “això és prioritari i molt més important que qualsevol altra consideració”.

Albiol recorda que l’esquerra condemna totes aquelles manifestacions, ja siguen culturals o religioses de totes les societats, que col·loquen a la dona en una posició d’inferioritat respecte a l’home, i considera que la solució a questa problemàtica, no pot vindre de cap manera marginant i arraconant a les pròpies dones i joves que teòricament es vol defensar. “Aquestes situacions sols es poden superar mitjançant la formació de les persones, que és justament el que se’ls nega”.

Castelló, 12 de juliol del 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario