martes, 6 de julio de 2010

Comarques del Nord

EUPV EXIGEIX QUE NO ES RETALLE L’ INVERSIÓ EN PATRIMONI CULTURAL

Marina Albiol, diputada d'EUPV, assegura no entendre els retalls en els treballs d'excavació en la Valltorta, un patrimoni que podria crear una immensa riquesa turística, d'haver-hi voluntat política per a la seua potenciació. “Prefereixen gastar tots els diners en màsters de golf i altres grans esdeveniments, mes publicitaris i propagandístics”.
La Portaveu d'Esquerra Unida a les comarques del nord, reclama major sensibilitat al Conseller de Cultura, i que els retalls no paralitzen les excavacions en la Valltorta. “La cultura i el patrimoni no poden pagar els desgavells econòmics del govern popular”, afirma.
La representant d'esquerres condemna que siguen els pobles petits i amb pocs recursos de l'interior, els que hagen de costejar en molts casos, el manteniment del patrimoni, quan la competència és del Consell. “Estem parlant d'una riquesa en pintures immensa, reconeguda mundialment” i lamenta que el PP tinga altres prioritats, que no inclouen “la defensa i la potenciació del patrimoni de l’interior de les comarques del nord”.
Albiol considera un greuge comparatiu, que solament es potencie el turisme de sol i platja als municipis del litoral castellonenc, mentre que el turisme cultural i de l'interior llangueix per falta de fons econòmics. “Castelló no és sols costa, existeixen molts municipis d’interior amb una riquesa que el Consell pretén ignorar”, recrimina.
“Aquesta és una política poc seriosa”, termina Albiol, “una zona Patrimoni de l'Humanitat, no pot estar tan abandonada per part del PP, però, prefereixen gastar els diners amb empreses privades i en màsters de golf, aquesta es las seua manera de promocionar Castelló”.

Castelló, 06 de juliol del 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario