jueves, 8 de julio de 2010

Comarques del Nord

EUPV CRITICA LA FALTA D’INVERSIÓ DEL CONSELL A LA UJI PER A AFAVORIR A LA CEU EN MEDICINA

Marina Albiol, diputada d'EUPV, considera molt preocupant la situació per a l’educació pública, si finalment la Conselleria d'Educació dona el vist i plau a la CEU Cardenal Herrera, de caràcter privat, a l'hora d'impartir medicina a Castelló, mentre que la UJI ha d'esperar un any, per falta d'inversió de la Generalitat.

La portaveu d'EUPV a les comarques de Castelló argumenta que, després que l’ANECA haja aprovat el pla d’estudis de medicina, que el Consell done llum verda a la CEU, “no sorprendria en absolut, per previsible, tothom ho espera, l'educació baix el Partit Popular s'està convertint no en un dret, sinó en un espai on el sector educatiu privat fa calaix”. I afegeix, “ara queda ben clar, l'origen de la falta de finançament a la universitat pública de Castelló”, comenta Albiol, “permetre a la CEU ser la primera en impartir la titulació de medicina i quedar-se amb aquest mercat verge en exclusiva a les nostres comarques”.

La representant d'esquerres considera intolerable la situació de l'educació publica baix el regnat del Conseller Font de Mora, “mes preocupat en ajudar a fer diners a l'empresa privada que en potenciar el sector públic universitari” i li recorda que l'única que garanteix la igualtat d'oportunitats, independentment del nivell econòmic, és la pública. “El Partit Popular està construint una universitat per a rics, a on els fills dels treballadors i treballadores no puguen accedir”.

“El PP és actualment un topo dels interessos privats dintre de les institucions públiques”, acusa la portaveu d'EUPV, “ha ocorregut el previsible, la privada guanya, la publica perd, pura lògica del PP en contra dels interessos generals de la ciutadania”.

Castelló, 07 de juliol del 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario