viernes, 2 de julio de 2010

Comarques del nord

EUPV DEMANA MÉS INVERSIÓ EN LA PREVENCIÓ D’INCENDIS

Marina Albiol, diputada d'EUPV, denuncia que el Partit Popular no està fent el que cal per evitar els incendis forestals aquest estiu, i demana una aposta decidida per part de les administracions per la prevenció, com a eina fonamental per a lluitar contra el foc.

La representant d’esquerres considera que el retall en els treballs de desbrossament per part del Consell un greu error que poden pagar els boscos de les nostres comarques amb l’arribada de les altes temperatures. “La temporada d’estiu de l’any passat va ser nefasta, amb un augment notori dels incendis a Castelló, amb unes 1181 hectàrees afectades, aquesta temporada, molt ens temem que tornarà a passar per la desídia del Partit Popular”.

Al parer d’Albiol les muntanyes de Castelló es troben molt lluny d’estar netes, amb el conseqüent perill que qualsevol foc es propague amb celeritat i responsabilitza a la Conselleria de deixar la muntanyaa "a la ma de déu". “La crisi econòmica no pot provocar retalls que apleguen a nivells de negligència en la lluita contra els incendis, més tenint en compte que repoblar una àrea afectada sempre surt més car que previndre el foc i el dany que provoca”.

La diputada demana més esforç a la Generalitat per introduir una política de prevenció d’incendis forestals eficaç, que no solament actue quan el focus ja s’ha estès sinó evitant-lo abans que es produïsca. “En aquests casos la prevenció sempre és el mètode més eficaç i més barat per a les administracions públiques”.

Castelló, 02 de juliol de 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario