lunes, 26 de abril de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

Esquerra Unida exigeix al Consell transparència sobre els acords d’assistència religiosa als hospitals públics valencians

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, preguntarà durant el pròxim plenari al Conseller de Sanitat, Manuel Cervera, sobre aquest tema després que aquest no facilitara cap tipus d’informació sobre l’assistència religiosa als hospitals valencians davant una bateria de preguntes que EUPV havia presentat prèviament al Consell. Albiol critica que amb diners públics s’estiguen pagant aquestos serveis.

La parlamentària d’esquerres explica que la primera resposta del conseller sobre els diners que destina la conselleria per a mantenir els serveis religiosos als hospitals “ha estat totalment insatisfactòria. Simplement es limita a recordar-nos que aquestos serveis es regeixen per un conveni signat l’any 1992 entre la Generalitat i l’Església Catòlica i enumera tots els hospitals que ofereixen asistència religiosa, un total de 25”.

La diputada d’Esquerra Unida, Marina Albiol, critica que els sous dels capellans que ofereixen assistència religiosa catòlica als hospitals públics valencians vagen a càrrec de la Conselleria de Sanitat. “Aquesta actuació sols fa que vulnerar el principi d’aconfessionalitat”. Albiol preguntarà en el plenari de les Corts al conseller de Sanitat diverses qüestions: quants diners ha destinat la Conselleria de Sanitat a complir aquest conveni des de 1992 i quina quantitat econòmica té previst la conselleria destinar dels pressupostos del present exercici a les retribucions dels capellans i al manteniment de les capelles dels hospitals.

València, 25 d’abril de 2010
GABINET DE PREMSA D’ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario