jueves, 8 de abril de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

El TSJ arxiva la denúncia del president de la Diputació contra Albiol pel cas de les enganxines “Fabra a la presó”

Marina Albiol (EU): “La Justícia corrobora l’absurd de la denuncia per injúries i calumnies de Fabra”

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha dictat el sobreseïment de la causa en entendre que els fets denunciats pel president de la Diputació de Castelló contra la diputada autonòmica d’EUPV, no són constitutius de delicte i, per tant, decreta el seu arxiu. Albiol s’ha mostrat satisfeta d’aquesta decisió judicial la qual, assegura, “ens dona la raó en que el repartiment de les enganxines còmiques durant les Festes de la Magdalena de 2007, no suposa cap delicte d’injúries i calumnies. Fabra haurà de prendre nota i esperem que de la mateixa manera que la Justícia ha resolt aquest cas, resolga també prompte el que afecta a Fabra pels nombrosos presumptes delictes que se l’imputen”.

Albiol ha agraït el recolzament de tota l’organització d’EUPV, IU, d’altres formacions polítiques i de molts ciutadans i ciutadanes “que hem rebut durant aquesta història que des del principi no va tenir ni cap ni peus. Recordem que la denúncia va ser arxivada primer als Jutjats de Castelló, però Fabra va seguir insistint. Nosaltres no podem més que concloure ara amb el que hem dit des de sempre, que la difusió de les enganxines amb l’eslògan “Fabra a la presó” no tenia cap caràcter injuriós, perquè es va fer durant unes festes on té cabuda la sàtira i la ironia”.

Per a la diputada de Esquerra Unida, la denuncia de Fabra “no ha estat més que l’estúpid intent de fer callar la veu d’aquells que estem demanant contínuament que es faça justícia, dels qui lluitem contra la corrupció. Tanmateix no ens ha fet canviar ni el més mínim, tot el contrari, ens han donat més força encara per a continuar amb la crítica i la denúncia pública de que Fabra ha d’estar fora de qualsevol càrrec públic pels nombrosos casos de presumpta corrupció en els què està imputat”, assenyala.

Albiol ha afegit: “ens agradaria que de la mateixa manera que s’ha resolt aquesta denuncia, el cas Fabra tinguera d’una vegada per totes la celeritat que requereix aquest procés judicial que s’allarga en anys i en jutges. Tal vegada acabe fent-se realitat allò que deia l’enganxina”.

València, 8 d’abril de 2010
GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario