martes, 13 de abril de 2010

Colectivo de Nules

UNA FINESTRA OBERTA A LA CIUTADANIA: esquerraunidanules.blogspot.com

Processons de tot tipus, passacarrers i coetades, totes elles expressions paganes de l´adveniment de la primavera i de celebració de la lluna nova, expressions convenientment fagocitades i “okupades” per l´església catòlica, ja han passat. Però Nules continua sense tindre notícies dels seus pressupostos municipals. El bloqueig d´este ajuntament és més que evident encara que caldria preguntar-se en veu alta si esta situació no beneficia en realitat a un PP que, amb un pressupost prorrogat, pot seguir gastant els diners de tots en allò que vullga i que mai té a vore amb els interessos generals. Recordem que estem parlant d´uns pressupostos, els del 2009, que no han donat resposta a la situació de crisi amb polítiques socials i de creació d´ocupació, i que, a més a més, han continuat en la línia tan exquisitament neoliberal d´abandonament dels serveis públics i menyspreu de les necessitats col·lectives, i per tant individuals dels més desprotegits. Des d´EU estem convençuts que el nou pressupost, que si ve vindrà ja tardíssim, seguirà tenint el mateix caràcter antisocial i dretà de sempre. Tanmateix, la situació actual encara dóna més via lliure per a que el PP continue amb les seues exhibicions de poder i protocol inútil amb diners públics. Mentrestant, les famílies que estan patint moltes dificultats per l´atur, i uns serveis públics inexistents o deteriorats, continuen sense rebre respostes. Fins quan?. Això sí, el PP de Nules prefereix gastar-se bona part dels fons del 2º Pla E en la remodelació de la Plaça Major, una obra completament innecessària i que no crearà a penes llocs de treball. Mario i companyia només tenen un objectiu: guanyar les properes eleccions per mantindre el poder des d´un partit, el PP, en plena desintegració escandalosament corrupta. El benestar social col·lectiu i els problemes de la majoria de la població no els interessen. No formen part de les seues vocacions, ells juguen una altra lliga.
Doncs bé, amb l´ànim d´obrir una finestra d´informació i participació política i social, des d´EU de Nules hem creat un blog (esquerraunidanules.blogspot.com) que pretén compartir l´activitat del col·lectiu local i del Grup Municipal d´EU-Nules amb tota la ciutadania. Evidentment, considerem molt important que tothom qui vullga puga participar amb els seus comentaris, aportacions i crítiques. Cal dir, que en el nostre blog, que intentarem actualitzar, ampliar i millorar amb la participació de tots, es tindrà accés, per exemple, a totes les mocions i propostes que EU presenta a l´Ajuntament de Nules. Textos que no podeu llegir ni al Noulas, ni a la plana web de l´Ajuntament, ni a cap altre lloc. També es podran compartir tots els escrits que elaborem, informació sobre els nostres actes i d´altres que puguen resultar interessants. En definitiva, es tindrà accés a totes les qüestions que ens preocupen. La nostra pretensió és que, des del respecte democràtic i des de la pluralitat ideològica, la ciutadania de Nules participe lliurement del nostre blog com a un punt de trobada. Aprofitem estes línies per convidar-vos a tots a participar.
Precisament, des de fa anys, EU ve plantejant la necessitat d´articular mecanismes de participació ciutadana al nostre ajuntament. De fet, una reforma legal de 2003 exigeix que els ajuntaments el·laboren normes i creen organismes de participació ciutadana, per a que els veïns i veïnes puguen participar directament en les decisions que els afecten. Doncs bé, l´Ajuntament de Nules incompleix sistemàticament esta llei i ningú, llevat EU, diu res. De fet, el nostre alcalde va dir literalment referint-se a la participació ciutadana, i en perfecte castellà: “nos faltan esas costumbres”. Evidentment no són “costums” pròpies dels hereus del franquisme. Nosaltres, i estem a 14 d´abril, continuarem reivindicant el nostre republicanisme de futur.

No hay comentarios:

Publicar un comentario