martes, 20 de abril de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

ALBIOL EXIGEIX QUE L´ ESCOLA INFANTIL DEL GRAU SIGA PÚBLICA I GRATUÏTA

Marina Albiol, diputada d'EUPV, considera l'educació com “un dret universal, gratuït i públic en què no haurien d'entrar criteris mercantilistes propis de l'empresa privada” i exigeix al Partit Popular que no privatitze la futura escola infantil del Grau. Reclama a la Conselleria d'educació i a l'ajuntament de Castelló que siga inclosa en la xarxa d'escoles infantils de 0 a 3 anys públiques, i que incloga tota la demanda existent a la localitat.

La diputada d'esquerres exigeix al govern del Partit Popular que no privatitze la nova escola infantil que es trobarà ubicada en el Grau de Castelló, “com ha fet, en contra de la voluntat popular, amb les altres tres de recent creació, situades a Castelló” i exigisca al Consell la seua inclusió en la Xarxa d'Escoles Infantils de la Generalitat. “No entenc i molts ciutadans i ciutadanes amb mi, com es pot construir l´edifici amb els diners dels contribuents i després regalar-lo a una empresa privada perquè faça negoci amb ell”.

La representant d'esquerres considera necessari que la futura escola infantil siga de titularitat pública i absolutament gratuïta, “l'educació no ha de tenir cap cost perquè és un dret amb què no es pot mercadejar, i no totes les famílies poden permetre's el luxe de pagar un matrícula, els que menys recursos tenen no poden quedar-se fora”, assegura.

Albiol espera que amb aquesta infraestructura s'oferisca servei a tots els xiquets de 0-3 anys del Grau i recalca que la seua formació no tolerarà que cap família “es quede fora per no haver-hi suficients places, obligant-les a acudir al sector privat” i acaba “si açò ocorre exigirem la construcció d'una altra, que done servei a la totalitat del Grau”.

Castelló, 20 d'abril del 2010
GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario