martes, 16 de febrero de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

Article d'opinió publicat avui per Mediterraneo

Les pensions dels diputats

Amb la brillant proposta que ha llençat el PSOE de treballar fins al 67 anys per poder accedir a la jubilació (mentre centenars de milers de joves estan a l’atur, per cert) ha saltat als mitjans de comunicació el debat sobre les pensions dels diputats i les diputades. Mentre un treballador o treballadora per cobrar la pensió màxima ha de treballar 35 anys, i que els últims 15 siguen amb la base màxima de cotització, un diputat amb sols 7 anys en el càrrec cobra el 80% de la pensió màxima, amb 9 anys el 90% i amb 11 anys treballats el 100%.

Ara quan el debat està per tot arreu i la ciutadania se n’ha adonat dels avantatges de ser càrrec públic , s’avergonyeixen i volen fer-se enrere, esperem que així siga. Però quan ho van aprovar, fa només tres anys, no van tindre cap problema.

Aquest és un greuge comparatiu que posa en perill els ciments de la nostra democràcia. Els representats del poble no poden tindre privilegis com si d’una casta superior es tractara, perquè aquest tipus de coses són les que fan que la gent perda la confiança en la política i que vegen als diputats i diputades com a persones que no defensen els interessos de la majoria, sinó els seus propis o els del seu partit. No ens podem permetre el luxe de que la ciutadania deixe de participar, no sols en les eleccions, sinó en tots els àmbits públics, perquè la participació ha de ser la base de la nostra democràcia.

És cert que a Les Corts Valencianes el 90% de l’hemicicle representa només a una part ínfima de la societat, és cert que la classe obrera té pocs portaveus dels seus interessos a la cambra autonòmica. Però, tots no som iguals.

Des d’Esquerra Unida ens hem compromès a implantar l’austeritat a l’administració pública. La democràcia no pot suportar que algú aprofite el seu càrrec per garantir-se privilegis propis de l’aristocràcia a l’edat mitjana.

Un dels nostres objectius principals a Les Corts Valencianes és imposar l’ètica i la transparència. Vam entrar al Parlament de la mà dels treballadors i les treballadores, per estar al costat de les classes més desafavorides, ho venim fent des de fa molts anys i ho continuarem fent en el futur.

Marina Albiol

Diputada d’Esquerra Unida a Les Corts

No hay comentarios:

Publicar un comentario