jueves, 25 de febrero de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

ESQUERRA UNIDA DEMANA QUE LA DECLARACIÓ DE BENS AFECTE TOTS ELS CÀRRECS PUBLICS

Marina Albiol, diputada d’EUPV, proposarà al Parlment Valencià que l’obligació de fer públics els bens també incloga als ajuntaments i les diputacions, “com a mostra del compromís dels càrrecs públics amb la ciutadania, la transparència i la democràcia”, ha expressat.

La diputada d'esquerra Unida té previst presentar una Proposició no del Llei en els Corts instant a què tots els càrrecs públics tinguen l'obligació de fer públics els seus béns. “La iniciativa en els Corts obri les portes perquè altres administracions s'unisquen. És una exigència moral amb la ciutadania” afegeix.

Albiol considera que amb la finalitat d’assolir una major democràcia i transparència, la iniciativa que ha sigut portada a la pràctica en Les Corts, hauria d'estendre's al conjunt de les administracions públiques, com ara les diputacions i ajuntaments. “La ciutadania veuria amb bons ulls saber els béns i patrimoni d'aquells que han triat perquè els representen.
Aquesta proposta garantiria una major transparència i per tant un major control democràtic”. La diputada considera que mesures com aquesta acosten la tasca política als ciutadans.

La diputada d’esquerres critica, a més, que existisquen polítics que posen “totes els entrebancs possibles a l'hora d'exposar el seu patrimoni i afirmen que només el faran públic si els ho demana una instància superior. Aquesta actitud mostra un tarannà antidemocràtic i opac i ens resulta certament sospitosa”.

València, 25 de febrer de 2010

GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario