jueves, 25 de febrero de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

Esquerra Unida pregunta a Font de Mora sobre la discriminació als discapacitats que practiquen alguns centres privats i concertats

La portaveu d’EUPV a les Corts Valencianes, Marga Sanz, demanarà demà al conseller d’Educació que oferisca una explicació “contundent i ampla” sobre les denúncies fetes públiques el passat mes de novembre “en els que coneixíem que un xiquet amb síndrome de Down no havia estat acceptat en tres escoles privades i una concertada de Castelló”, relata Sanz. Esquerra Unida considera “inadmissible que el Consell no prenga mesures i seguisca emparant aquestes pràctiques, mirant cap a altre costat”.

Sanz recorda que la meitat dels centres concertats i privats de Castelló “eludeixen demanar recursos al Consell per als discapacitats, i també sols la meitat tenen unitats de recolzament a la integració. Aquestes xifres demostren l’actitud i el poc interès que tenen aquestos centres cap a les persones discapacitades”.

La parlamentària d’EUPV inquirirà a Font de Mora sobre si la Conselleria té constància d’aquestes denúncies i de la política discriminatòria d’alguns centres privats i concertats d’excloure del procés de matriculació als alumnes amb discapacitat, així com si té previst investigar-los i prendre mesures.

EUPV denuncia que les xifres de matriculació dels alumnes amb algun tipus de discapacitat “demostren aquesta discriminació, perquè la immensa majoria es troben en l’escola pública. Des de fa anys la política educativa del PP ha estat la de fer la vista grossa cap a les actituds antidemocràtiques i excloents dels sector privat”, afirma Sanz.
La diputada exigirà una explicació davant aquestos fets “tan greus. L’administració no pot quedar al marge d’aquestos comportaments, encara que vinguen de l’escola privada i concertada. La Conselleria ha de prendre mesures efectives de supervisió, que investigue les polítiques de matriculació dels centres i impose sancions a aquells que practiquen la discriminació en l’admissió de l’alumnat que incloga la retirada de les subvencions públiques”.
Educadors insuficients Esquerra Unida a més, també preguntarà demà en la Comissió d’Educació de les Corts sobre l’escàs nombre d’educadors als centres educatius del País Valencià, i en concret sobre el cas d’un alumne de l’IES Marjana de Chiva, qui pateix el síndrome de Duchenne, va en cadira de rodes i sols disposa d’un educador durant 11 hores setmanals.

Sanz reclamarà una explicació del conseller al respecte, “perquè considerem que la situació d’aquest alumne és vergonyosament injusta i l’horari de l’educador assignat és totalment insuficient per a cobrir les seues necessitats d’aquest alumne. Lamentablement no és un cas aïllat i la conselleria hauria d’atendre aquesta situació i ampliar la xarxa d’aquest tipus de professionals en els centres educatius públics”, conclou.

GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

València, 24 de febrer de 2010

No hay comentarios:

Publicar un comentario