jueves, 18 de febrero de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

Esquerra Unida assenyala que l’ordre del TC “deixa sense arguments al PP”

Amadeu Sanchis afirma que Barberà “sols té una eixida: el diàleg o la dimissió”

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, i el coordinador d’EUPV a València, Amadeu Sanchis, han felicitat als veïns i veïnes del Cabanyal per aquesta “nova victòria en una lluita que dura 11 anys i que es veu ara reforçada per la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre els enderrocaments. A més, aquesta decisió també ratifica la ceguera política del PP i demostra que no ha tingut mai un autèntic pla per al Cabanyal Canyamelar més enllà de la simple destrucció i degradació del barri”, ha expressat Sanz.

Per a EUPV, la decisió del TC deixa, a més, sense efecte “els intents de confrontació civil que s’han alentat, dividint al Cabanyal en dos bàndols falsos: favorables o contraris a la prolongació, quan del que es tractava era d’una única lluita contra l’abús d’autoritat, contra la mancança de tarannà democràtic i dialogant i contra un claríssim intent d’espoli”, afegeix Sanchis.

El coordinador local d’EUPV afirma que després d’aquesta decisió del TC, a Rita Barberà “no li queda més que rectificar i dialogar o presentar la seua immediata dimissió”.

La formació d’esquerres entén que aquesta decisió certifica també com el decret llei publicat per la Generalitat és contrari a l’article 149 de la Constitució i per tant ha deixat al PP en una situació complicada.

“Ara el que toca és que tant la Generalitat com l’Ajuntament de València assumisquen responsabilitats polítiques, reconeguen el fracàs de la seua gestió en el Cabanyal, facen autocrítica per la situació de degradació i marginació al que han abocat al barri i inicien un veritable diàleg.
Aquest diàleg començaria creant una comissió que estudie el pla de rehabilitació integral i sense enderrocaments del Cabanyal-Canyamelar i que estiga integrada per les forces polítiques amb representació municipal i autonòmica, les institucions que van emetre els informes favorables a la catalogació del Cabanyal com a zona BIC, així com molt especialment l’Associació de Veïns del barri i la plataforma Salvem el Cabanyal”, conclou Sanz.

Admissió a tràmit del recurs contra el parany

D’altra banda, Esquerra Unida també ha mostrat la seua satisfacció per la decisió del TC d’admetre a tràmit el recurs del Govern contra la caça amb parany. “Aquesta admissió és una bufetada per al PP, per al PSPV i també per al Bloc, els tres partits que defensen l’autèntica carnisseria que suposa aquesta modalitat de caça. Esperem que la decisió última dels jutjats siga la prohibició definitiva del parany”, subratlla la coordinadora d’EUPV.

GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

València, 18 de febrer de 2010

No hay comentarios:

Publicar un comentario