viernes, 22 de enero de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

EU celebra la decisió del Govern de l’Estat de presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra la legalització del parany

Marina Albiol, diputada d’EU, assegura que aquesta decisió deixa en evidència al PSPV, que va recolzar la legalització del parany, “perquè estan més preocupats per aconseguir vots, siga com siga, que per defensar la natura. Són ecologistes només quan els interessa”

La diputada d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Marina Albiol, ha manifestat el recolzament de la seua organització al recurs d’inconstitucionalitat, que té previst presentar el Govern de l’Estat, a la modificació de la llei de caça que permet el parany al País Valencià.

Albiol ha recordat que aquesta modificació de la llei de caça va ser aprovada amb els vots favorables del PP, PSPV i Bloc, “però els diputats d’Esquerra Unida vam votar en contra perquè aquesta modalitat de caça suposa la mort de milers d’aus protegides cada any i converteix al País Valencià en un punt negre de primer ordre a nivell mediambiental”.

La diputada d’EU ha considerat que la decisió de presentar el recurs d’inconstitucionalitat és molt encertada “ja que legalitzar el parany contradiu la legislació estatal i europea sobre biodiversitat i protecció de les aus, i per tant sembla que hi ha motius més que de sobra per a que aquest recurs prospere”.

Albiol ha recordat també que amb la legalització del parany al Pais Valencià “s’estan incomplint diverses sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, del Tribunal Suprem i del Tribunal Europeu, que consideren que el parany és un mètode de caça massiu i no selectiu i per tant no pot ser legal”.

A més la diputada d’Esquerra Unida assegura que aquesta decisió deixa en evidència al PSPV, que va recolzar la legalització del parany, “perquè estan més preocupats per aconseguir vots, siga com siga, que per defensar la natura. Són ecologistes només quan els interessa”, conclou Albiol.

22 de gener de 2010

GABINET DE PREMSA D’ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario