martes, 12 de enero de 2010

Colectivo de Nules

Hola:

Vos enviem el text que es publicarà al Crònica de Nules de gener 2010.

Salut.


POCA DEMOCRÀCIA I MOLTA FANFÀRRIA: UN NULES QUE CAL CANVIAR.

Estem ja en gener i encara no hem aconseguit que el plenari de l´Ajuntament de Nules es pronuncie de manera unànime sobre les nostres necessitats en matèria d´infraestructures contra les inundacions. I la cosa ja va rodant des d´octubre, o millor dit des de fa anys. Les doctrines oficials del PP i del PSOE, i dels seus governs, obliguen als seus súbdits de Nules a portar-se bé i no ficar en evidència els seus respectius incompliments històrics cap al nostre poble. EU només pretenia amb la seua proposta que tots junts exigirem les actuacions que necessitem per a deixar de patir any darrere any els efectes de les pluges torrencials. El PSOE no ho considera necessari per què suposadament Zapatero ja ho té tot previst respecte al barranc del Torrent; i el PP simplement no vol deixar amb el cul a l´aire, sense trage, al senyor Camps i el seu pla contra inundacions (PATRICOVA) llargament burlat i ja obsolet. Paral·lelament IPN considera important en desembre allò que no li interessava en octubre: el barranc de Betxí. Eixe és l´Ajuntament que tenim, una corporació segrestada per la intriga partidista, i molt lluny de la política col·lectiva i de progrés. Gris, molt gris. Així, i a banda de les nostres propostes que segueixen bloquejades per esta democràcia fictícia, no pot sorprendre´ns que una moció presentada per EU sobre la situació del Sàhara i de solidaritat amb Aminatou Haidar, fora rebutjada pel PP i el PSOE després de dos mesos de menyspreu institucional mentre esperàvem el consens. Els uns no “entenen” de pobles oprimits, i els altres havien de llavar-li la cara a Moratinos. Paciència.
Mentrestant, el PP de Mario continua amb la seua propaganda oficial pagada pel poble, buida de contingut real, buida d´informació, però plena de fotos inútils. Una propaganda que no ens ensenya res, que no retrata progrés sinó estancament, que en definitiva ens afona en la decadència. Així seguim esperant un esborrany de pressupostos per al 2010 que no arriba mai i que deuria d´haver-se ficat damunt de la taula fa mesos per a què els grups municipals poguérem treballar en la seua confecció definitiva i amb la participació de la ciutadania. Caldria que eixos pressupostos es convertiren en una ferramenta fonamental per a lluitar contra els efectes de la crisi sobre la població. I això de manera conjunta amb els programes públics d´inversió que vénen d´altres administracions, i amb els pressupostos generals de l´Estat i de la Generalitat. Tanmateix, el PP prefereix actuar des de l´obscuritat, buscant acords amb alguns a porta i finestra tancada, sense llum, excloent als grups municipals i a la ciutadania que després patirà les seues polítiques. És el seu estil, però no només el seu per desgràcia.
Eixe és el paisatge que contemplem: sense arbres, sense llum, sense aigua neta, sense aire fresc. Cal recordar que ja fa molts anys que EU exigeix l´establiment de mecanismes, òrgans i polítiques de participació ciutadana que tinguen vida pròpia. Inclús es tracta d´una obligació legal. Mane qui mane ningú ens recolza. Tanmateix, nosaltres seguim considerant que la democratització de l´Ajuntament de Nules és prioritària i no pot quedar-se en una simple declaració d´intencions o en la creació nominal de consells municipals que després es deixen morir premeditadament. Cal, al contrari, que la gestió municipal siga transparent, participativa, d´elaboració col·lectiva, transversal, oberta a la gent, cívica, clara, que potencie l´associacionisme, els espais públics, la societat civil en definitiva. Lamentablement, davant d´estes aspiracions democràtiques tenim allò de sempre: la manipulació d´alguns, l´opacitat de quasi tots, el silenci majoritari, els interessos privats de quatre, un grapat d´elits partidistes imfumables, i això sí: molta fanfàrria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario