martes, 26 de enero de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

Esquerra Unida presenta a Les Corts una bateria de preguntes a Cotino sobre els paranys il·legals

La diputada d’EUPV, Marina Albiol, critica la permissivitat i la falta d’inspecció i sanció dels paranys il·legals per part de la conselleria de Medi Ambient.

Per a Esquerra Unida, “la modificació de la Llei de Caça que van aprovar Les Corts amb els vots del PP, PSPV i Bloc, i que va a ser recorreguda al Tribunal Constitucional pel govern espanyol, contravé normativa europea i per tant no pot considerar-se el parany com una activitat legal”.

De tota manera, la diputada Marina Albiol adverteix de la proliferació dels paranys fins i tot abans de l’entrada en vigor de la modificació legislativa el passat 23 d’octubre. Segons les denúncies de les organitzacions ecologistes, “dels 1.500 paranys a l’any 2008 s’ha passat fins el 2.500 al 2009, augment motivat per la impunitat dels caçadors d’aquesta modalitat massiva i indiscriminada de caça que inclou aus protegides. Així ho corroboren les queixes de l’Associació d’Agents Mediambientals de Castelló, que critiquen la permissivitat i l’empar que proporciona la Conselleria a les associacions de caçadors, que inclús subvenciona amb diners públics”, explica la diputada d’EUPV.

Davant aquesta situació, Albiol ha presentat una bateria de preguntes al conseller Cotino per conéixer, entre altres qüestions, quantes denúncies contra paranys il·legals ha rebut la conselleria i quin és el protocol d’actuació dels agents mediambientals davant d’infraccions per caça amb parany. “Ens temem que el descens de les actuacions sancionadores, malgrat el gran nombre de parany detectats, puga obeir a instruccions directes de la conselleria”, afirma la diputada d’EUPV.

València, 26 de gener de 2010

GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario