miércoles, 3 de noviembre de 2010

Comarques del Nord

EUPV EXIGEIX AL CONSELL QUE ACLARISCA EL FUTUR DE LA PLANTA D’INCINERACIÓ A LES COMARQUES DE CASTELLÓ

La diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, exigeix al Consell que informe de quins són els seus plans sobre el futur de la incineració a les comarques de Castelló, i demana un ampli debat sobre aquesta tecnologia, que englobe a grups ecologistes, formacions polítiques i a la societat castellonenca.

La portaveu d'esquerres demana al Partit Popular que aclarisca quin és el futur de la incineració a les comarques de Castelló. “Acabem de suportar un debat molt intens sobre el tractament dels residus urbans, producte de la nefasta gestió dels abocadors de fem per part del Consell, que tindrà com última conseqüència que el fem de Castelló viatge a Alacant”, i continua, “encara que en el passat no han ocultat la seva preferència per aquesta tecnologia i es va contemplar la construcció d'una incineradora a Castelló, en cap moment el PP ha donat cap dada sobre la implantació de plantes incineradores”.

La diputada considera sospitosa aquesta opacitat i conclou que aquesta manca d'informació solament pot significar que el consell vol ficar les plantes d'incineració “per la porta de darrere, sense fer massa soroll, per a evitar possibles complicacions”, i continua, “molts pensem que el problema del fem ha sigut generat en part pel Consell per poder implantar com a solució ideal una tecnologia que a Europa ja consideren com l'últim recurs en el tractament de residus”.

La representant d'Esquerra Unida a les comarques del nord demana un ampli debat sobre la incineració i no la implantació d'aquesta tecnologia de forma unilateral per part del Consell a les comarques de Castelló, en contra del parer de grups ecologistes, societat i formacions polítiques. “El futur del tractament ha de ser fruit del consens i de la negociació i no pot ser un nou camp de batalla i d'enfrontament”, assegura.

Albiol informa que tal i com hem declarat en reiterades ocasions des d'Esquerra Unida ens oposem a aquesta forma de tractament dels residus urbans i de la construcció de plantes d'incineració a les comarques de Castelló, com alternativa a los abocadors tradicionals. “Les plantes d'incineració”, critica, “desincentiven l'aplicació de les verdaderes polítiques en matèria de prevenció, a més de consumir grans de recursos energètics i no són per descomptat sostenibles des del punt de vista mediambiental”.

Castelló, 02 de novembre de 2010

GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario