miércoles, 3 de noviembre de 2010

Comarques del Nord

NOTA DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

EUPV DEFENSARÀ AQUESTA VESPRADA EN LES CORTS LA DEROGACIÓ DEL CONVENI ENTRE LA CEU I EL CONSELL

La diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, defensarà aquesta vesprada en la comissió de sanitat de Les Corts Valencianes una proposició no de llei per a derogar el conveni entre la CEU i el Consell.

La diputada d’Esquerra Unida, Marina Albiol, proposarà a la comissió de sanitat que es derogue el conveni entre el Consell i la universitat catòlica CEU, que permet que els i les alumnes d’aquesta universitat privada facen pràctiques en hospitals públics. “Qüestionem que els diners públics hagen de finançar una universitat com la CEU, de caràcter privat i a més amb un ideari ultraconservador”, assegura.

La representant d’esquerres considera inexcusable que els recursos públics es deriven cap una universitat que cobra als i les alumnes 10500 euros per una matrícula. “No es pot tolerar que una universitat per a una elit, a la que molts pocs poden accedir, es finance amb els diners de tots i totes, mentre Font de Mora retalla les inversions a la universitat pública, que és l’única que pot garantir la igualtat d’oportunitats en educació”.

Albiol recorda, que aquesta universitat va fer explícita la seua voluntat evangelitzadora en la inauguració de l’any acadèmic, “o dit d’altra manera, la seua intenció és fer proselitisme d’una doctrina religiosa particular, com és la catòlica”. “Si volen evangelitzar, que ho facen als hospitals privats de l’església, però no el sistema públic de sanitat, que evidentment ha de ser no confessional, si respectem la nostra constitució”, critica.

La representant d’Esquerra Unida finalitza argumentant que si la universitat privada desitja espais per a les pràctiques de medicina, “han de buscar finançament i col·laboració, en el seu sector, el privat, i no utilitzar els diners públics, que evidentment han de ser destinats a potenciar la xarxa d’universitats públiques del País Valencià”.

Si voleu més informació podeu cridar a Marina quan s’acabe la comissió de sanitat, sobre les 18h. 610 210 727

Castelló, 03 de novembre de 2010

GABINET DE PREMSA D'ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario