jueves, 4 de noviembre de 2010

Comarques del Nord

NOTA DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

Marina Albiol (EU): “El Consell deixa els hospitals públics al servei de les universitats catòliques i d’una moral ultraconservadora i molt perillosa”

La diputada autonòmica d'EUPV ha criticat durament aquesta vesprada en la comissió de Sanitat de Les Corts Valencianes la votació en contra del PP i l’abstenció del PSOE a una proposició no de llei presentada pel grup d’esquerres per a derogar el conveni entre el CEU i el Consell, el qual permet que els alumnes d’aquesta universitat privada facen pràctiques en hospitals públics. “Ens esperàvem aquest vot contrari del PP, ens ha donat la raó en que aquest Consell segueix sense separar Església i Estat i no té cap rubor en seguir potenciant a la universitat privada i si és ultraconservadora, millor”.

Esquerra Unida ha arremès durament contra aquest conveni que possibilita que els alumnes del CEU facen pràctiques en centres sanitaris públics. “No es pot tolerar que una universitat privada es finance amb els diners de tots i totes i utilitze els centres públics per a l’ensenyament dels seus alumnes. Si aquestos han de formar-se que busquen altres centres privats”.

Al respecte de l’abstenció del PSOE, qui l’ha justificada al·ludint a la legalitat del conveni, Albiol precisa: “no diem que no siga legal el conveni, però no és ètic. Recordem que el PP també privatitza la sanitat i l’educació perquè les lleis estatals ho permeten i algunes d’aquestes han estat impulsades i recolzades pel PSOE”.

La diputada d’esquerra ha recordat també durant la seua intervenció que el CEU va fer explícita la seua voluntat evangelitzadora en la inauguració de l’any acadèmic. Per tant, si volen evangelitzar, que ho facen als hospitals privats de l’Església, però no el sistema públic de sanitat, que evidentment ha de ser no confessional. Sembla que el Consell encara no té clar allò de la separació d’Església i Estat”.

València, 3 de novembre de 2010

GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario