viernes, 18 de diciembre de 2009

Nota de prensa del colectivo de Castellón

Marina Albiol (EU): “Els discapacitats estan pagant el malbaratament dels recursos econòmics per part del Consell”


Marina Albiol (EU): “Els discapacitats estan pagant el malbaratament dels recursos econòmics per part del Consell” La diputada autonòmica d’EUPV ha criticat durament el retall econòmic que estan patint els centres ocupacionals per a discapacitats intel•lectuals del País Valencià, “el qual està deixant-los en una situació tan al límit que els pot obligar a tancar les seues portes”. Albiol, que acudirà demà a les 11’30H a la manifestació convocada per la Coordinadora de Centres Ocupacionals davant el Palau de la Generalitat, ha acusat al govern del PP “de no assumir cap responsabilitat. Son les pròpies associacions de familiars de discapacitats intel•lectuals o de malalts mentals qui estan ocupant-se de una situació que el govern autonòmic hauria de resoldre de manera urgent”.

Esquerra Unida ha presentat diverses iniciatives parlamentàries amb l’objectiu de fer complir al Consell “amb el que és la seua obligació”, puntualitza Albiol. “La vergonya deuria acolorir la cara del PP i de la Conselleria de Benestar Social quan és incapaç de traure els recursos financers suficients per saldar el seu deute amb aquestos centres que fan una tasca imprescindible per als seus usuaris”.

Albiol, a més, remarca que aquest deute afecta als propis treballadors dels centres, “els quals porten mesos sense cobrar i quan ho fan els sous són vergonyosos en molts casos”.

Esquerra Unida lamenta que l’actual crisi “la estiguen pagant sempre els més necessitats com en aquest cas: els discapacitats intel•lectuals, els malalts mentals i les famílies d’ambdós col•lectius, així com les seues associacions que són les què suporten tot el pes de la mancança d’ajudes”.

La diputada d’esquerres afirma: “esperem que la Conselleria prenga bona nota de les reiterades concentracions i manifestacions d’aquestos col•lectius que no fan més que mostrar la seua desesperació i l’exigència d’urgents solucions”.

València, a 17 de desembre 2009
GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA



No hay comentarios:

Publicar un comentario