martes, 15 de diciembre de 2009

Colectivo de Xilxes

Esquerra Unida acusa al Consell de no respondre sobre la relació del PAI de Xilxes amb la trama de corrupció Gürtel
La diputada autonòmica d’EUPV Marina Albiol, denuncia que el conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, ha obviat “de manera molt conscient la pregunta que des d’EUPV li presentàrem per conèixer si el Consell tenia intenció d’investigar la possible relació entre la trama de corrupció encapçalada per Francisco Correa i el PAI de Xilxes. Directament no ens respon, obstaculitzant una vegada més la nostra tasca de control i posant ombra sobre tot el que té a veure amb els vincles del cas Gürtel i l’administració pública”.

Esquerra Unida presentà el passat mes d’octubre una bateria de preguntes parlamentàries en els què exigia a més respostes clares del Consell respecte la inclusió en el PAI d’una reserva de microflora com és la marjal de Almenara i quines anaven a ser les mesures de protecció per aquest paratge. Albiol recordava, aleshores, que aquesta zona humida es troba inclosa en el Catàleg de Zones Humides del País Valencià, “per la qual cosa, segons la llei estipula ha de propiciar-se una zona d’afecció d’uns 500 metres al voltant dels límits de la zona protegida”, puntualitza.

Respecte aquesta qüestió, la resposta de Cotino “és ara absolutament somera, i es limita simplement a assegurar que es complirà amb aquesta zona d’afecció, sense precisar cap detall més. Ens preocupa que es pose en perill aquesta zona qualificada de Lloc d’Importància Comunitària. Ens temem la postura del Consell, qui ha donat el vist i plau en un informe de la declaració d’impacte mediambiental malgrat els informes en contra de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i sentències del Tribunal Superior de Justícia que es consideren com preceptius i vinculants”.

D’altra banda, Esquerra Unida ja va exigir que el Consell investigara quines eres les vinculacions d’aquest projecte urbanístic amb la trama Gürtel. Albiol lamenta que malgrat la insistència d’EUPV, inclús en la pregunta escrita, de conèixer aquesta relació, “el conseller fa oïts sord i ens deixa de nou sense resposta de manera molt expressa i molt conscient”.


València, a 15 de desembre 2009
GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA



No hay comentarios:

Publicar un comentario