domingo, 15 de noviembre de 2009

Colectivo de Nules

NULES NECESSITA UNA TERÀPIA ALTERNATIVA CONTRA LES SEUES MALALTIES.

Definitivament podem afirmar que Nules, i especialment el seu ajuntament, pateix una malaltia crònica i congènita que impedeix la defensa de les qüestions públiques que afecten al nostre poble. Una malaltia del nostre sistema immunològic que ens deixa desprotegits i vulnerables davant de qualsevol incidència col·lectiva. Una malaltia que pareix que ningú vol tractar. Així ho vam poder vore amb claredat al darrer plenari després que Esquerra Unida presentara una moció (podeu llegir-la a eupvcn.blogspot.com) que plantejava amplament no només mesures per habilitar ajudes als afectats de les inundacions de setembre, sinó també l´exigència a totes les administracions implicades per a què es realitzen les infraestructures necessàries per pal·liar els efectes de les pluges torrencials. Canalització del torrent fins la mar amb una nova eixida, canalització del barranc de Betxí, adequació de la Gola, nous accessos no inundables a la zona hortofrutícola (zona que ara és un perill per les obres en plena campanya), entre d´altres. Doncs bé, cap grup excepte EU va considerar urgent actuar i traslladar els nostres problemes. Han preferit tots seguir “estudiant” el tema, mentre que a Borriana podem vore com els afectats es menegen amb celeritat. El moment de plantejar els nostres problemes era ara quan estava recent la inundació, quan tots els governs, del color que siguen, es veuen més obligats a fer alguna cosa. Però el PP, mentre els demés segueixen sense direcció, només exigeix coses al govern socialista. Esperem que davant de les inundacions no fiquen als balcons allò de AGUA PARA TODOS. Qualsevol cosa podem esperar del seu cinisme. Com vegeu, la nostra malaltia està diagnosticada i lluny de la curació.

Signe inequívoc del patiment del nostre cos social és també el fet que els pressupostos de la Generalitat no ens garantisquen ni l´inici de les obres del col·legi Pedro Alcázar, ni menys encara la construcció d´una escola infantil pública i del Centre de Dia. Respecte al col·legi, el conseller d´educació va contestar a les Corts a les preguntes de la diputada d´EU Marina Albiol, amb l´obvietat que les obres començaran quan s´adjudiquen. Simplement ho faran quan els done la gana. De la resta, simplement dir que l´alcalde ja va dir al plenari que si es fa una escola infantil, serà en sòl públic, però de gestió privada. Nosaltres estem farts de vore com els diners públics serveixen per a engrossar les butxaques privades mentre els serveis bàsics van desapareixent. Pel que fa al Centre de Dia, és ja molt evident que no tindrem notícies en molt de temps, encara que tal vegada el traguen a passejar quan s´arrimen les eleccions. La febra continua pujant-nos i no tenim analgèsics.

Per finalitzar esta revisió mèdica, cal observar l´estat del pacient respecte la seua dolència més agressiva i immediata: la crisi econòmica. Allò ben cert és que el Pla “Zapatero” no ha suposat una creació important de llocs de treball, de la mateixa manera que els fons municipals per a la contractació de treballadors tampoc ho han fet. Nosaltres considerem que el nou Pla E deuria dedicar-se a obres que creen més ocupació, i a un major compromís amb els desocupats del nostre poble. Del Pla Confiança (o “Camps”) no confíem gens ni miqueta, seguim esperant l´inici de les obres, encara no s´ha vist ni un euro, i aquell que li dona nom està cada vegada més desguitarrat i tacat per la indecència de la corrupció. Per cert, només això faltava al nostre quadre clínic. Dir només de passada que el “pàrquinq soterrani fantasma” està en mans d´una empresa que, segons el PSPV, podria estar involucrada en el presumpte finançament il·legal del PP. Ja en parlarem.

Nules necessita una teràpia urgent, el metge no arriba i només la participació i el compromís ciutadà pot donar-nos esperança. Tal vegada és el moment de la medicina alternativa. Salut.


Dejo aquí el enlace para ver la moción que hizo el colectivo de Nules y que pusimos unas entradas mas abajo... clika encima del enlace para verlo ... http://eupvcn.blogspot.com/2009/11/colectivo-de-nules.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario