jueves, 19 de noviembre de 2009

Colectivo de Nules

EU CONTRA LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES

L´acte públic del divendres continua amb la linia reivindicativa d´Esquerra Unida al respecte.

El col.lectiu local d´Esquerra Unida de Nules, junt al seu Grup Municipal, han organitzat per aquest divendres 20 de novembre de 2009, una taula redona contra la violència cap a les dones. L´acte es celebrarà al saló d´actes de l´antiga Biblioteca al carrer Sant Vicent de Nules a partir de les 19´30 hores, i respon a la celebració del 25 de novembre com a “Dia Internacional contra la violència cap a les dones”. A l´esmentat acte intervindràn Blanca Martínez Gómez (Treballadora Social a l´Ajuntament de Xirivella i membre de “Dones en Acció”) i Rosana Montalbán Moyá (Coordinadora de l´Àrea de la Dona d´EUPV). La presentació de la taula redona serà realitzada per Silvia Romero Felip, membre del Consell Local de la Dona en representació d´Esquerra Unida i destacada militant de la formació d´esquerres ( va ser la número 3 a la llista municipal) que ha manifestat que “ actes com aquest no resoldran els greus problemes de discriminació i violència que pateixen les dones, però sí que contribueixen a conscienciar a tota la societat front la barbàrie masclista ”. De la mateixa manera, Silvia Romero ha demanat una major implicació del govern municipal del PP per a potenciar el Consell Local de la Dona, òrgan que va ser creat la legislatura anterior a proposta d´Esquerra Unida, i un major compromís amb les polítiques per la igualtat, i molt especialment contra la violència que pateixen les dones. Igualment, Sixto Salvador, regidor de la formació d´esquerres, ha recordat que el Pla d´Igualtat Municipal es troba aprovat però sense desenvolupament ni polític ni pressupostari, havent-se convertit així en paper banyat un instrument que podria ser útil no només en la lluita contra la discriminació, sinó també contra la violència de génere. No obstant, asseguren des d´EU que “des de la societat civil seguirem lluitant amb la nostra acció per allò que al PP no li preocupa ”.
Per altra banda, i en el mateix sentit, cal recordar que els darrers anys Esquerra Unida ha presentat al plenari de l´Ajuntament de Nules diverses mocions contra la violència cap a les dones, propostes que pretenien, des del mateix municipi, “una política integral i transversal per eradicar qualsevol conducta i circumstància discriminatòria, de desigualtat, o que possibilite la violència contra les dones”. Així la creació de la Regidoria de la Dona amb competències pròpies, la potenciació del Consell Local de la Dona on estan representades totes les associacions i agents socials que tenen algo a dir sobre les problemàtiques de les dones, la elaboració d´un Pla Integral Local contra la violència de gènere emmarcat dins dels Pressupostos municipals, han sigut algunes de les propostes de la formació d´esquerres. Segons Sixto Salvador, portaveu d´EU, “nosaltres no volem declaracions d´intencions abstractes com fa el PP, volem acció directa i concreta contra els problemes”.
L´acte d´este divendres a l´antiga Biblioteca pretén així, a banda de commemoracions, canalitzar les reivindicacions socials de les dones.


Grup Municipal d´Esquerra Unida
Col·lectiu Local d´Esquerra Unida

No hay comentarios:

Publicar un comentario