martes, 16 de marzo de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

Article d'opinió publicat avui per Mediterraneo

Ens volen llevar la paraula!

La llibertat d’expressió, la qual va ser negada al nostre País durant 40 anys de dictadura, va ser una de les reivindicacions de l’esquerra durant el procés d’elaboració de la Constitució Espanyola de 1978, junt a la llibertat sindical, ideològica, el dret a una sanitat i a un ensenyament públic i gratuït o el dret a tindre un habitatge digne. Però 32 anys després sembla que tot allò que l’esquerra va aconseguir introduir en la Carta Magna és paper mullat. Per contra, qüestions com la institució monàrquica són absolutament intocables.

Al País Valencià patim un govern profundament antidemocràtic que enyora temps passats on la censura cremava llibres, pel·lícules i fotografies. Açò no ho hem descobert ara, de fet portem anys suportant una televisió pública que només dóna la paraula a aquells que fan lloes al President Camps, però és ben cert que les darreres setmanes l’article 20 de la Constitució Espanyola ha sigut durament colpejat pel Partit Popular.

La sanció a un professor d’institut per mostrar a “l’Honorable” Font de Mora cap per avall, en protesta per la nefasta política educativa del Consell, és una pràctica que no tenia precedents en la història democràtica d’aquest País, però com sempre, el Partit Popular és capdavanter quan es tracta de retallar drets i d’imposar la seua voluntat.

Però tal volta el millor exemple de com actuen aquells que no suporten ni les crítiques, ni la cultura el vam tindre amb la retirada de les fotografies del cas Gürtel de l’exposició “Fragments d’un any” per part de la Diputació de València.

A Castelló tampoc es queden curts i hem pogut comprovar com des de la Diputació neguen als mitjans de comunicació que no ballen al son que marca el Govern de Fabra allò que donen a televisions ultraconservadores que fan de voceros de les polítiques reaccionàries del Partit Popular.

Els que han agafat el llegat d’aquells que es van passar anys exercint de censors del règim, mai deurien haver arribat ni al Palau de Benicarló, ni a la Diputació.

Marina Albiol

Diputada d’Esquerra Unida a Les Corts

No hay comentarios:

Publicar un comentario