viernes, 26 de marzo de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

ESQUERRA UNIDA INSTA A LES INSTITUCIONS A POTENCIAR LES COMARQUES

Marina Albiol, diputada d´EUPV, critica la falta de suport per part dels administracions a les comarques i mancomunitats, "eixos vertebradors fonamentals del nostre territori, que possibiliten als xicotets municipis de l'entorn rural l'oferta de serveis adequats a la ciutadania".

Per a la diputada, la potenciació de les comarques i les mancomunitats seria d'una gran ajuda per als municipis menuts, que en termes econòmics afronten amb grans dificultats la prestació d'uns serveis adequats als seus habitants, “açò queda palès en l'àmbit rural, doncs ací és on es concentren gran quantitat de menuts municipis, on la crisi ha fet més difícil i complicat elaborar els pressupostos, ja tradicionalment ajustats”.

Albiol recorda que la seua formació política aposta per una llei de comarcalització que reforce les competències del Govern Autonòmic, i que aprope les institucions a les comarques, així com la potenciació de les mancomunitats com a eix vertebrador de la realitat comarcal. “Des d'Esquerra Unida considerem que les comarques són els àmbits més idonis per a aproximar la gestió als ciutadans, i respondre amb agilitat a les seues demandes. La comarcalització és un instrument fonamental de vertebració i desenvolupament del nostre territori rural, però el Partit Popular ha fet tot el contrari en els últims temps, des de la Diputació s'ha deixat morir la Mancomunitat del Maestrat, al veure-la com un àrea on la influència del PP podia ser qüestionada”.

La representant de la formació d'esquerres es reaferma, “La comarcalització funciona, així ho demostren els llocs on s'ha potenciat i s'ha dut a la pràctica com a Aragó, on la idea de comarca està tan arrelada històricament com en el Pais Valencià”. I conclou, “la comarcalització, és més necessària que mai, però el PP prefereix no entrar en la discussió, oblidant una realitat històrica del Pais Valencià”.

Castellón, 26 de març de 2010
GABINET DE PREMSA D´ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario